Deklica (9) dva dni ujeta ob očetovem truplu

S hčerjo v avtu zapeljal s ceste v jarek in umrl.

Objavljeno
15. november 2011 13.42
Posodobljeno
15. november 2011 14.39
S. U.
S. U.
CHARLOTTE – Zgodba o Jordan Landon meji na čudež. Devetletnica je kar dva dni preživela v avtu, ujeta skupaj z mrtvim očetom. Njen oče, Douglass Landon (39), je namreč s ceste zapeljal v jarek, kar je bilo zanj usodno. Kot poročajo ABC News, je bil voznik na mestu mrtev, hčerki pa se je zataknil pas, zato je ostala ujeta.

Mediji še poročajo, da sta se tiste usodne noči vračala z izleta. Ustavila sta se na bencinski črpalki, nekaj minut kasneje pa se je iz neznanega vzroka (najverjetneje zaradi hitrosti) zgodila prometna nesreča. Dva dni je bila Jordan ujeta ob truplu. Preživela je le zaradi prigrizkov, ki so ostali v vozilu.

Oglasila se je in to jo je rešilo

Na njeno srečo se je v bližini jarka sprehajal eden izmed lokalnih kmetov in opazil jekleno razbitino. Na kraj nesreče so nemudoma prehiteli reševalci, in ko so že mislili, da ni preživelih, se je oglasila Jordan.

»Jordan je pri svojih letih zelo pogumna deklica. Vse je mirno in tiho prenesla,« je dejal poročnik tamkajšnje policije David Clifton. Deklica je sicer utrpela le lažje poškodbe, zato zdravniki pričakujejo, da bo kmalu okrevala.