Dva dni živ zakopan

Lastniku, brezposelnemu zidarju, bodo sodili.

Objavljeno
06. november 2011 18.45
Posodobljeno
07. november 2011 12.58
F.S.
F.S.

DESENZANO – Dan po dnevu mrtvih so na divjem odlagališču gradbenega odpadnega materiala blizu mesta Desenzano na jugozahodnem bregu italijanskega Gardskega jezera krajevni gasilci iz pol metra globokega groba previdno izkopali in rešili psička, ki mu je lastnik (38-letnega okrutneža, nezaposlenega zidarja Alda Ranierija je policija v četrtek izsledila, zaslišala in zaradi mučenja živali prijavila, so policisti odkrili s pomočjo otrok, ki so prijaznega psička Jerryja po objavi fotografije v veronskem dnevniku Arena prepoznali) na glavo privezal cunjo in živega zakopal.

Cviljenje na smetišču

Gasilce in policijo v Desenzanu je o tihem pasjem cviljenju izpod kupa odpadnega gradbenega materiala na divjem smetišču 2. novembra pozno popoldne po telefonu obvestil moški, ki je hotel ostati anonimen. »Na odlagališču smeti je nekdo očitno zakopal psa. Pojdite pogledat in ga rešite. Od dveh mož, ki sta na smetišču malo prej odvrgla za majhen tovornjak materiala, sem slišal, da sta cviljenje, ki smo ga slišali vsi trije, med raztovarjanjem smeti zaznala že dan prej.«

Jerry k boljšemu lastniku

In res; gasilci in policist, ki se je tudi odpeljal na divje smetišče, so iz najmanj pol metra visoko nasutega odpadnega gradbenega materiala slišali tiho pasje cviljenje in se hitro, a previdno lotili odkopavanja in psička rešili iz plitvega kamnitega groba, v katerega je prodiralo ravno še toliko zraka, da je bil nesrečnik po dveh dneh še živ. Ko so novico o odkritju na smetišču s fotografijo smrti iztrgane živali dan pozneje objavili v Areni, je na policijo klicalo več staršev otrok, ki so psička, v zahodnem predmestju Desenzana znanega pod imenom Jerry, prepoznali in policiji povedali še za ime njegovega krutega lastnika. Aldo Ranieri bo moral zaradi mučenja in poskusa umora živali pred sodnike (ljudje so rekli, da bi ga morali takoj zapreti), preživelemu Jerryju, ki si je po dveh dneh okrevanja v veterinarski bolnišnici v Brescii hitro opomogel, pa bo vodstvo pasjega zavetišča v Desenzanu izbralo prijaznejšega lastnika. Z izbiro bodo verjetno celo še težave, saj se je upravi pasjega zavetišča za njegovo posvojitev v dveh dneh prijavilo že 16 kandidatov.