Jacksonov zdravnik je kriv

Porota ga je obsodila za nenaklepni uboj kralja popa.

Objavljeno
07. november 2011 21.32
Posodobljeno
07. november 2011 21.32
M. U./STA
M. U./STA

LOS ANGELES –Zdravnik Conrad Murray je kriv nenaklepnega uboja Michaela Jacksona, je odločila porota. Zdravnika je obsodila porota, v kateri je bilo pet žensk in sedem moških. Posvetovala se je napornih 10 ur. Conradu Murrayu grozijo štiri leta zapora in odvzem dovoljenja za opravljanje zdravniškega poklica, vendar pa mu sodnik Michael Pastor lahko izreče tudi nižjo kazen.

Proces je trajal šest tednov

Porotniki so v tem času poslušali izpovedi 49 prič in si ogledali več kot 300 dokaznih predmetov. Tožilstvo je prepričano, da je Murray kriv, saj naj bi pokojnemu kralju popa predpisal smrtonosno dozo propofola. Ob tem ni takoj poklical reševalcev, ko je Jacksona našel negibnega v postelji, in je telefoniral, namesto da bi opazoval svojega pacienta. Prav tako reševalcem in pozneje zdravniškemu osebju v bolnišnici ni povedal, da je Jacksonu dal propofol. Obramba je po drugi strani meni, da ni dovolj dokazov, da je bil zdravnik kriv. Jackson naj bi se ubil sam, s tem ko je zaužil dodatne odmerke pomirjeval brez zdravnikove vednosti.

Zdravniku bodo kazen izrekli 29. novembra

Sodnik Pastor pa je odločil, da bo Conrad Murray ostal v priporu brez možnosti plačila varščine. Zdravnika so iz sodne dvorane odpeljali vklenjenega.

Veselje pred sodno dvorano

Ob izreku odločitve porote je pred sodno dvorano zavladalo veliko navdušenje zbranih oboževalcev pokojnega Jacksona, nekdo pa je veselo kriknil tudi v sodni dvorani.