Kenguru se je lotil dveletnika

Žival ga je napadla na vrtu domače hiše, skoraj sredi mesta.

Objavljeno
08. november 2011 21.09
Posodobljeno
09. november 2011 09.30
F. S.
F. S.

PORT MACQUARIE – Avstralci dobro vedo, da je veliki in poskočni avstralski kenguru lahko nevaren in smrtonosen celo za odraslega človeka, kaj šele za majhnega in nebogljenega otroka. V pristaniškem mestu Port Macquarie na obali avstralske zvezne države Novi Južni Wales in približno 400 kilometrov severovzhodno od Sydneyja je malo manjkalo, pa bi bil skoraj sredi mesta s 45.000 prebivalci zablodeli odrasli kengurujski samec usoden za dveletnega otročiča.

Nad malčka med igro

Vrečar je Zekkiaha Galea napadel med igro na vrtu za hišo. Zbil ga je na travo, se ga lotil s kremplji prvih šap in ga resno poškodoval po glavi, obrazu in vratu. Če takoj po začetku kengurujevega divjega ravsa ne bi iz hiše pritekla otrokova mati Nicole Galeo in glasno poklicala na pomoč moža Andrewa, bi pobesneli kenguru otroka zagotovo ubil. V ravsu jo je lažje skupila tudi Nicole, ki se je z golimi rokami pogumno pognala nad podivjano žival. Neenakovrednega obračuna kengurujskega samca s krvavečim otročičem in z njegovo pogumno mamo je bilo konec šele po posredovanju Andrewa, ki se je napadalca lotil s kolom.

Ranjen v bolnišnico

Kenguru, najprej je bilo videti, da se ne misli umakniti in se je pognal še nad Andrewa, je po dveh prejetih udarcih s kolom po glavi in telesu le odnehal in v nekaj dolgih skokih zbežal z vrta. Iz več ran na obrazu, vratu in po rokah krvavečega otroka so odpeljali v bolnišnico, živali pa niso več videli.