Lepa in mlada zdravnica umorila ljubimčevo ženo

Ženski je vrat prerezala 28-letna zdravnica, donedavna ljubica njenega moža.

Objavljeno
04. november 2011 18.08
Posodobljeno
06. november 2011 19.45
F. S.
F. S.

MILANO – Tamkajšnji kriminalisti so v treh dneh razjasnili umor 58-letne Patrizie Reguzelli, žene premožnega in uglednega 61-letnega milanskega nevrokirurga Marzia Brigattija, ki jo je mrtvo, v mlaki strjene krvi, z gladko prerezanim vratom ter brez dokumentov prejšnji petek med obhodom zapuščenega gradbišča na robu mesteca Pioltello pri Milanu našel varnostnik. Najprej je kazalo, da bo umor za policijo trd oreh, saj skromneje oblečene ženske, ki pri sebi ni imela nobenih dokumentov in drugih osebnih predmetov, do sobote zvečer ni nihče pogrešil in so bili preiskovalci prepričani, da gre za neprijavljeno tujko in žrtev obračuna v milanskem podzemlju, kjer vodijo posle s prostitutkami Albanci in Romuni.

Milanski kriminalisti so v štirih dneh odkrili morilca

V soboto zvečer se je začela skrivnostna krvava zgodba razpletati in dobivati odgovore, v torek dopoldne pa je milanska preiskovalna sodnica Maria Vulpio v kratki izjavi za medije sporočila, da je umor pojasnjen, morilka Reguzellijeve pa lepa 28-letna Vittoria Orlandi, zdravnica in specializantka na nevrokirurgiji v zasebni bolnišnici Marzia Brigattija. Na torkovi večerni novinarski konferenci sta preiskovalna sodnica in vodja policijske preiskave Pietro Forno novinarjem potem razkrila še morilkin motiv ter ozadje in dinamiko krvavih petkovih dogodkov na cesti pred začasno zapuščenim gradbiščem.

Seveda nisem niti v sanjah pomislil, da jo misli umoriti

Žrtev zdravnice, gospodinja Patrizia Reguzelli, je bila žena premožnega nevrokirurga. Brigatti in 33 let mlajša Orlandijeva sta bila od januarja lani do nedavnega ljubimca. Primarij je poldrugo leto trajajočo tajno ljubezensko zvezo z mlado zdravnico, s katero sta bila zadnjih 10 dni v avgustu na skupnih počitnicah na Ibizi, končal sredi oktobra. »Vittoria je postajala preveč zahtevna in posesivna. Po vrnitvi z Ibize je zahtevala, da vložim zahtevo za ločitev in da začneva uradno živeti skupaj. Ko sem ji povedal, da od mene zahteva preveč, da zvezo končujem in da ji bom našel ustrezno zaposlitev v drugi bolnišnici, je pobesnela in mi povedala, da bo moj odnos z ženo uredila po svoje. Seveda nisem niti v sanjah pomislil, da jo misli umoriti,« je preiskovalcem povedal Brigatti.

Kriminalisti so med kratko preiskavo odkrili, da sta se Vittoria in Patrizia prejšnji petek dopoldne prvič srečali pred praznim in zapuščenim gradbiščem v Pioltellu. Ženo ljubimca je na zmenek v Pioltellu povabila v njenega moža očitno še vedno do ušes zaljubljena zdravnica in se na dogovorjeni kraj srečanja pripeljala z volvom, njena nič hudega sluteča žrtev z mestnim avtobusom, ki ima zadnjo postajo slab kilometer od kraja, kjer je varnostnik zapuščenega gradbišča popoldne odkril njeno truplo.

Orlandijeva se je po štirih urah zasliševanja zlomila in umor priznala

»Marzio Brigatti mi je v življenju pomenil vse. Ko mi je kmalu po vrnitvi z rajskih počitnic na Ibizi povedal, da me zapušča in se vrača k ženi, se mi je podrl svet. Da bi si ga lahko spet sestavila in ga dobila nazaj, sem morala odstraniti njegovo ženo. Ko sem ji rekla, da je Marzio moj, in mi je odgovorila, da ima 61 let, ti pa si dve leti starejša od najine hčerke, sem iz torbice potegnila nož, ji ga nastavila na vrat, zamižala in zarezala,« se je razgovorila med zaslišanjem pred preiskovalcem. Vodja hitro končane preiskave Pietro Forno je še dodal, da ga je Orlandijeva po priznanju vprašala, ali jo lahko odpeljejo domov, ker mora v sredo že zgodaj zjutraj v službo.