Na Filipinih Chariceinega očeta zabodli do smrti

Po nekajdnevnem lovu, izdani tiralici in razpisani nagradi se je osumljenec predal policiji.

Objavljeno
03. november 2011 20.02
Posodobljeno
04. november 2011 11.00
Tina Podobnik
Tina Podobnik

MANILA – Pod ogrinjalom noči se je moški srednjih let odpravil v lokalno trgovino po zavojček cigaret, kjer je naletel na okajenega someščana, lokalnega nasilneža, s katerim nikoli nista zakopala bojne sekire zaradi preteklega incidenta. In želja po nikotinu se je tokrat resnično izkazala za usodno, saj ga je zamere poln moški pričakal pred trgovino in mu v prsi zaril drobilnik ledu. Enkrat, dvakrat, dokler s svojo zamero ni pokopal tudi njega. Zgodba, stara kot čas, ki bi ji lokalni časopisi običajno naklonili le nekaj vrstic. Če ne bi bila zabodena žrtev odtujeni oče svetovne pevske senzacije, Charice Pempengco, ki jo poznamo zlasti iz ameriške superuspešnice Glee.

Pobegnili pred nasilnim očetom

Filipinska pevka in igralka Charmaine Clarice Relucio Pempengco skoraj ni imela očeta. Že v ranih letih sta z mamo pobegnili pred njegovo nasilno naravo in si ustvarili življenje v Združenih državah Amerike, a po letih notranjih bojev je vendar zmagala očitno prirojena ljubezen do staršev, kakršni koli že so, zaradi česar je dekle, staro komaj 19 let, sklenilo z očetom zakopati bojno sekiro in obnoviti odnos. A ji ga je v najverjetneje vsaj rahlo pijanskem obračunu vzel moški, ki ga je zabodel do smrti. »Kdor koli je to storil, mora za svoja dejanja odgovarjati,« je dejala prizadeta Charice, ki je odpovedala nekaj predvidenih koncertov in odletela na rodne Filipine, da se poslovi od očeta. »Družina je na prvem mestu.« Četudi naj bi ji očetovi svojci sprva prepovedali videti očetovo truplo, so nazadnje vendar zgladili družinske spore.

Po nasilnem dogodku, ki se je končal s smrtjo Rickyja Pempengcoja, je lokalna filipinska policija kaj hitro prijela glavnega osumljenca, ki naj bi bil po pričevanju nekaj očividcev lokalni nasilnež Angel Capili. Medtem ko je bilo dejanje sprva morda videti naključno in naj bi ga zanetil alkohol, saj sta bila oba vpletena pod njegovim vplivom, se v ozadju morda skriva nekaj več.

Zgodovina, neodpuščena zamera

»Pred približno šestimi leti sta se med njima začela spor in nasilno prerivanje, zato je mogoče, da je Capili še vedno kuhal zamero,« je dejal policijski poročnik Gilbert Cruz. Glavni osumljenec je naslednje jutro pobegnil, policija pa je za njim že izdala tiralico ter razpisala 340 evrov nagrade za vsak podatek, ki bi jih pripeljal do aretacije. Kar pa se je nazadnje izkazalo za nepotrebno, saj je Capili po treh dneh lova položil svojo usodo v roke oblasti.