Na klavskem pohodu

S kokainom zasvojeni morilec je v bloku z nožem napadel pet sosedov.

Objavljeno
01. november 2011 18.50
Posodobljeno
02. november 2011 14.25
F.S.
F.S.

VALENCIA – V stanovanjskem bloku v soseski pesnice Leonor Perales v mestecu Castellar na pragu Valencie je 33-letni voznik mestnega pogrebnega podjetja Jose Francisco Planells, za katerega ni nihče vedel, da je že popoln odvisnež od kokaina, v soboto zvečer z dolgim mesarskim nožem napadel pet sosedov. Iz stanovanja v vrhnjem nadstropju se je z nožem v roki po stopnicah spustil v drugo nadstropje in začel po vrsti zvoniti pri treh sosedih. Najprej je pozvonil in glasno potrkal na vrata stanovanja petčlanske družine Joseja Ramona Juliana in Dolores Villa. Vrata mu je odprl najmlajši izmed treh otrok, 13-letni Hector Julian, in postal prva žrtev od mamil ponorelega zgornjega soseda.

S kokainom zasvojeni morilec je v bloku z nožem napadel pet sosedov

Dečka je večkrat zabodel v prsi in se potem spravil na njegovega 50-letnega očeta, ki je prihitel sinu na pomoč. Planells je pokončal še njega, zatem pa šel še nad 48-letno Dolores. Misleč, da je z vsemi tremi opravil, je pozvonil še pri naglušni 77-letni sosedi Carmen Piementara in nesrečnico, ko mu je nič hudega sluteča odprla, zabodel najmanj dvajsetkrat. V tem je bila policija, ki jo je obvestil 19-letni sin prvonapadenega para, ta se je po krikih s hišnega praga zaklenil v kopalnico, že na poti s štirimi patruljnimi avtomobili.

Policist je ponorolega morilca obvladal brez orožja

Policisti, ki so norca s krvavim nožem prestregli pred barčkom Tropical 200 metrov od prizorišča krvavega zločina, so bili prepozni, da bi preprečili napad pred vrati v tretje stanovanje, kjer je štirikrat zabodel in huje ranil še 44-letnega Vincenteja Pariolla. Panellsa je le nekaj metrov od Tropicala prestregel in brez uporabe orožja obvladal 28-letni policist Jorge Andrade. Norca je pozval, naj odloži nož in se z rokama na tilniku uleže na asfalt. Ker se s krvjo po rokah, prsih in nogah umazani moški za ukaz ni zmenil in je začel vpiti, da mora pokončati še nekaj drugih, ga je policist naskočil, zrušil na tla, mu odvzel morilski nož in ga uklenil.

V Valencii so tri žrtve krvavega pohoda že pokopali

Hectorja, Joseja Ramona Juliana in 78-letno Carmen Piementara so v torek dopoldan v Castallaru že pokopali, za življenji huje ranjenih Dolores Villa in Vincenta Pariolla pa se v bolnišnici v Valencii zdravniki še borijo, saj sta tri dni po napadu še vedno v kritičnem stanju. Ko si je aretirani morilec v priporu v ponedeljek za silo opomogel, je kriminalistom povedal, da je, potem ko se je v soboto zvečer vrnil s krajšega sprehoda s šestmesečno hčerkico (njegova žena je bila v času moževe krvave norije v službi), v stanovanju zaužil večji odmerek kokaina, po katerem se mu je zmešalo.