Ena najhujših nesreč na avtocesti vzela najmanj sedem življenj

Žrtev bo lahko še več, vseh namreč še niso našli v zgorelih vozilih.

Objavljeno
05. november 2011 13.19
Posodobljeno
05. november 2011 13.19
Li. K.
Li. K.

TAUNTON – Najmanj sedem ljudi je umrlo, 51 pa jih je bilo poškodovanih v včerajšnji nesreči 34 vozil pri mestu Taunton v angleški grofiji Somerset, poroča BBC. Vzrok nesreče uradno še ni znan, ve pa se, da je bila cesta mokra in vreme megleno, kar je bilo dovolj za tragedijo. Policija pravi, da lahko število mrtvih še poraste, saj vseh zgorelih vozil še niso podrobno pregledali, in poziva morebitne očividce, da ji pomagajo pri ugotovitvi tega, kaj se je dejansko dogajalo.

Vse je bilo v ognju

Očividci so pričali o grozljivem hrupu in besnečem ognju. »Slišala sem eksplozije, verjetno so bile to gume. Vse je bilo v ognju in dimu,« je povedla Bev Davis, ki stanuje v bližini ceste M5, kjer se je zgodila nesreča.

Ničesar nismo mogli storiti

Motorist Tom Raeburn, ki je vozil za vozili, udeleženimi v nesreči, je dejal, da je videl zavorne luči pred sabo, da se je vse ustavilo, nato pa je hipoma izbruhnil ogenj. »Vse se je ustavilo, nato smo stekli, kolikor hitro smo mogli, proti ognju in nakopičenim vozilom, vendar nismo mogli ničesar storiti.«

 

Video: