Objeta in mrtva 
sta ju našla sinova

Zaradi slabega počutja sta bila pri zdravniku, a ju je ta poslal domov.

Objavljeno
08. november 2011 20.48
Posodobljeno
09. november 2011 18.30
Andrej Predin
Andrej Predin

WICKFORD – Brata Ian in Neil Cox sta pretekli petek svoje starše peljala v bolnišnico, ker so se zelo slabo počutili. Zdravniki jim niso namenili posebne pozornosti. Gospodu Leslieju so povedali, da ima vneto uho, in ga z ženo Pamelo poslali domov v Wickfordu v Veliki Britaniji. Zakonca Cox sta bila poročena 36 let in veljala za skrajno ljubeč in priljubljen par. Čez vikend sta ju sinova večkrat poskušala priklicati po telefonu, da bi povprašala po njunem počutju, vendar se oče in mama nista odzivala na klice.

V ponedeljek zjutraj sta se zapeljala do njune hiše

»Mame in očeta nisva mogla priklicati na telefon, zato sva se odpravila na dom in ju našla na kavču. Videti je bilo, kot da mirno spita. Ko sva odprla vrata, je močno zasmrdelo, takoj sva vedela, da je nekaj zelo narobe,« se spominja 33-letni Neil. Očitno se je pokvarila peč na premog, iz katere je že dlje uhajal strupen plin. Zakonca sta mrtva ležala na kavču pred prižgano televizijo. Še vedno sta bila objeta in tesno stisnjena drug k drugemu. »Gotovo je šlo za zastrupitev, očeta smo v petek peljali v bolnišnico, mama je tam celo izgubila zavest. Le krvni tlak so jima izmerili, rekli, da je vse v najlepšem redu, in ju poslali domov. Če bi ju temeljito pregledali, bi bila morda še živa. Zdravnikom sta povedala, da se počutita, kot bi imela mačka, čeprav nista pila alkohola.«

Pozivi žalujočega sina

Policija je povedala, da smrti ne obravnavajo kot sumljive. Trenutno poskušajo ugotoviti, kje na ogrevalnem sistemu je bila okvara. Obdukcijo bodo opravili konec tedna, medtem pa je 31-letni Ian pozval ljudi, naj temeljito preverijo svoje ogrevalne sisteme pred začetkom kurilne sezone.