Preden je zakrivil hudo prometno nesrečo, je zadel 514 tisoč evrov

Le 19 ur pred nesrečo je Marko zadel jackpot v višini 514.242 evrov.

Objavljeno
09. november 2011 15.04
Posodobljeno
09. november 2011 16.43
Mi. S.
Mi. S.

WIESBADEN – Marko M. je v soboto zvečer zakrivil prometno nesrečo na nemški avtocesti A3, v kateri je življenje izgubil drugi hrvaški državljan Zdenko Belošević (56) iz Duisburga, še šest oseb pa se je hudo poškodovalo.

Devetnajst ur pred tragično nesrečo je Marko v wiesbadenski igralnici dobil glavni dobitek, jackpot, v vrednosti 514.242 evrov, piše Slobodna Dalmacija.

20 tisoč evrov napitnine

Pol milijona evrov je bilo treba pošteno proslaviti, zato je že osebju kazina dal napitnino v višini 20.000 evrov, obdaril pa je tudi nekatere goste znane igralnice. Zanimivo je, da je potem odšel v drugi kazino, v Bad Homburg, nato pa se je želel vrniti domov v Wiesbaden.

Ko je vozil proti Kölnu, je dojel, da pelje v napačno smer, zato je svoje vozilo (WV touareg) obrnil kar sredi avtoceste in se vračal v nasprotni smeri vožnje.

V nesreči 135 tisoč evrov škode

Takrat je iz smeri Wiesbadna proti Kölnu pripeljal BMW, ki ga je vozil tudi Hrvat, Zdenko Belošević, sicer lastnik podjetja Unitrade. Ko se je poskušal umakniti touaregu, se je zaletel v vozilo pred njim. Sledilo je verižno trčenje, v katerem je bilo poškodovanih več vozil, škoda pa se ocenjuje na 135.000 evrov. Hudo sta bila poškodovana tudi 54-letna žena Beloševića in njegov 17-letni sin.

Grozljivka na avtocesti

Nesrečo, ki jo je povzročil Marko, nemški mediji označujejo kot pravo grozljivko na avtocesti. Težko poškodovanemu Marku je uspelo celo pobegniti s kraja nesreče, policiji ni pomagal niti helikopter.

A zjutraj se je kar sam predal policiji v Frankfurtu. Policisti trdijo, da ne vedo, kje je bil ves ta čas niti kako je prišel do njihove postaje. Zanikali so govorice, da naj bi Marko nesrečo povzročil namerno, saj se mu niti sanjalo ni, da proti njemu vozi njegov sodržavljan. Dejal je tudi, da je diabetik in je tisti dan pozabil vzeti potrebna zdravila.

Bil je trezen, vendar se nesreče ne spominja

Alkotest je pokazal, da je Marko vozil trezen, vendar se je na dan nesreče počutil precej čudno, zmedeno in dezorientirano. Sam pravi, da se nesreče sploh ne spominja niti se ne spominja svoje poti do frankfurtske policijske postaje.

Nemške oblasti njegovi zgodbi ne verjamejo, zato še vedno poteka preiskava.