Razvraten seks in kokain na veceju

Poslovneža sta bila pred dvema desetletjema revna kot cerkveni miši.

Objavljeno
04. november 2011 18.33
Posodobljeno
06. november 2011 12.00
E. B.
E. B.

ORLANDO – Eden najpremožnejših britanskih zakonskih parov je družinske počitnice v ZDA sklenil z aretacijo: škotska poslovneža Mary in Chris Gorman, ki sta med drugim obogatela s trgovsko verigo Gadget Shop, sta se namreč znašla v primežu policistov zaradi nespodobnega vedenja in posedovanja mamil. V straniščnih prostorih nočnega lokala Roxy v Orlandu na Floridi so uslužbenci namreč zalotili podjetnika in še neznanega temnopoltega moškega med seksom v troje, razvraten dogodek pa so začinili še s kokainom.

Zbirališče slavnih v Roxyju

Aretacija je pricurljala v britansko javnost šele pred dnevi, čeprav sta se Gormanova v skrajno neroden položaj spravila že avgusta, ko sta s štirimi otroki, starimi od 7 do 21 let, preživljala počitnice v Disney Worldu. Ponoči sta skrb za otroke zaupala varuškam, sama pa se odpravila zabavat v slovite floridske lokale. Roxy je, mimogrede, klub, v katerega je zelo rad zahajal športni as Tiger Woods, ko je še živel z družino v bližnjem dvorcu, prav tam naj bi doživel tudi nekatere od številnih avanturic, ki so nazadnje vodile do propada tako njegovega zakona kot kariere. V Roxyju se tudi sicer radi zbirajo slavni in bogati, ki si zaželijo nekoliko bolj sproščene zabave, če lahko tako rečemo, a kakor sta se javno opekla Gormanova, se verjetno ni še nihče. Eden od gostov je namreč opozoril uslužbence, da se na moškem stranišču dogaja nekaj nenavadnega: natakar, ki se je opogumil, je odprl vrata veceja, v katerem so bili natlačeni dva moška in ženska. Kot se je izkazalo, sta bila ženska in temnopolti možakar ravno sredi spolnega odnosa, drugi moški, torej 44-letni Chris, pa je vse skupaj z zanimanjem opazoval.

Upirala sta se policiji

Nespodobno vedenje je natakar takoj prijavil policiji, potem pa se je še dodatno zapletlo: ko so pregledali Maryjino torbico, so odkrili še dva manjša zavitka kokaina, in ko jo je eden od policistov hotel vkleniti, se je 43-letnica začela upirati, Chris pa je sklenil kar fizično obračunati z njim! Zakonca sta noč preživela v priporu. Konec tega meseca se morata vrniti na Florido, kjer jima bodo sodili zaradi posedovanja mamil, upiranja aretaciji in oviranja uradnega postopka, za vse skupaj pa jima grozi do pet let zapora. Temnopoltega neznanca, vpletenega v seks v troje, so menda izpustili brez obtožb.

Z drznimi naložbami obogatela

Gormanova se danes uvrščata med najpremožnejše Britance, z družino pa živita na Škotskem in občasno v Španiji, v vilah, vrednih okoli dva milijona evrov vsaka. Njuno pravljično zgodbo o uspehu poznajo verjetno vsi Otočani. Spoznala sta se leta 1989, revna skorajda kot cerkveni miši, s skromnimi prihodki od priložnostnih del sta se komajda prebijala iz meseca v mesec; tri leta pozneje sta se poročila, da sta lahko pokrila stroške skromne ohceti, sta morala prodati star avtomobil. Chris je nekaj let pozneje pomagal pri organizaciji koncertov Live 8 na Škotskem in tam sklenil ključna poznanstva, ki so mu omogočila preboj v poslovni svet. Z drznimi naložbami se je vključil v nekaj internetnih, telekomunikacijskih in tehnoloških podjetij, ki so danes seveda v njegovi lasti, z ženo sta ustanovila verigo Gadget Shop, Mary pa je zelo vplivna podjetnica v kozmetičnem in glasbenem sektorju.