Grozljivo verižno trčenje 27 vozil

Zgodilo se je včeraj zvečer, del avtoceste pa bo zaprt najmanj do danes zvečer.

Objavljeno
05. november 2011 08.18
Posodobljeno
05. november 2011 08.18
T. L.
T. L.

TAUNTON – V petek zvečer se je v glavnem mestu angleške grofije Somerset zgodila grozljiva prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih kar 27 vozil. Po poročanju britanskega BBC je nesreča zahtevala »nekaj« življenj, vsaj 35 ljudi pa je poškodovanih.

Zaradi nesreče bo del avtoceste zaprt vsaj do danes zvečer, saj se je na prizorišču po verižnem trčenju razplamtel velik požar in nekatera vozila še kar tlijo, poroča BBC. Vzrok nesreče še ni jasen, so pa ekipe ne terenu povedale, da je bilo v času nesreče vreme zelo slabo: deževno in megleno.

Neznosna vročina, grozljiv prizor

Reševalna akcija je bila zapletena, saj je veliko vozil zajel ogenj, tako da je po besedah enega od gasilcev prizorišče še najbolj spominjalo na velik ognjemet. Gasilec Paul Slaven je dejal, da gre za najhujšo prometno nesrečo, ki jo je videl v svojem življenju. Sicer pa je bilo v nesreči udeleženih približno 20 osebnih vozil in šest tovornjakov.

Motorist Steven Swift, ki se je peljal mimo prizorišča nesreče, je povedal, da je bila zaradi gorečih vozil vročina neznosna, prizor pa srhljiv. Trije tovornjaki so goreli, okoli pa je ležalo nekaj ranjencev, je še dejal.