Župnik in odvetnik za pedofilski pornič 25 evrov

Poštne nakaznice in potrdila Western Uniona so jih pripeljala do kupcev pedofilskega materiala.

Objavljeno
16. november 2011 11.29
Posodobljeno
16. november 2011 13.05
A. L.
A. L.

BEOGRAD – Na področju Srbije se je včeraj nadaljevala akcija Armagedon, v kateri so v 16 krajih po Srbiji prijeli 18 oseb. Gre za stranke 55-letnega Gorana T., ki jim je ta dobavljal pedofilski material. Seksualne zlorabe so se vršile na otrokih starih od dveh do 18 let.

2500 DVD-jev in 1500 VHS-kaset

Do strank so skupino za boj proti organiziranemu kriminalu pripeljale poštne prevzemnice, ki jih je omenjeni razprečevalec spornega materiala hranil pri sebi v stanovanju. Po poročanju srbskega Aloja so med strankami tudi svečenik, odvetnik in znani podjetnik. Sicer pa so policisti v stanovanju zasegli okoli 2500 DVD-ploščkov z 250 gigabajtov avdiovizualnegamateriala in kakšnih 1500 kaset VHS.

Posebna ponudba za redne stranke

Goran T. je bil s strankami v osebnem stiku, nedavno pa jim je posredoval tudi poseben oglas: »V ponudbi imam posnetke z izjemno mladimi akterji, veliko različnih scen za različne okuse, incesti – male deklice s starejšimi akterji in podobno. Posnetek je odličen, nov in nekaj, kar pri nas še ni bilo videno. Vse je shranjeno na dveh DVD-jih. Cena pa je enaka kot prej: če vzamete en DVD, je cena 25 evrov. Če kupite dva naenkrat, pa vam kot rednim strankam dam popust – oba za 45 evrov, priložim pa še brezplačni DVD po vaši želji, lahko pa tudi enega najnovejših posnetkov z najstnicami od 15 do 17 let, ki traja kar 240 minut. Razmislite in javite.«

Vse je šlo prek pošte ali Western Uniona

Enajst oseb je še vedno pridržanih, poroča Alo, med drugimi je tudi sin svečenika, vendar še ni jasno, ali je ta vpleten v očetove posle. Jasno pa je, da so omenjeni kupovali pedofilski material prek poštnik nakaznic in sistema Western Union. Policija zaseženi material skrbno pregleduje. Iščejo kakršne koli znake v ozadju, ki bi lahko razkrili lokacijo, kjer so omenjeni material posneli, poslušajo pa tudi govorne posnetke.