Na valentinovo pijani Štajerec nad policistko

Pri uporabi prisilnih sredstev sta se oba lahko telesno poškodovala.

Objavljeno
15. februar 2011 11.30
S. N.
S. N.
MARIBOR – Valentinov dan ne bo ostal v lepem spominu štajerski policistki, na katero se je spravil krepko pijan voznik.

Zgodilo se je dopoldne, ko je policistka Policijske postaje Maribor I v Dvorjanah ustavila 42-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovila je, da je brez izpita v cestnem prometu vozil neregistrirano motorno vozilo in med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom.

Odredila je preizkus z alkotestom, ki je pokazal 1,23 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku je odredila pridržanje.

Ta je ni poslušal, morda je celo slišal ni, vsedel se je v osebni avtomobil in se odpeljal proti domu. Policistka se je odpeljali za njim in ga dohitela, ko je poskušal pobegniti v hišo. Pri tem se je aktivno upiral, zato je policistka uporabila prisilna sredstva.

Pri uporabi prisilnih sredstev sta se policistka in voznik lahko telesno poškodovala. Voznik je bil nato pridržan. Policisti so mu izdali plačilni nalog, sledi še obdolžilni predlog, zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.