Oboroženi in zamaskirani nad banko

Pol ure pozneje se je neznanec s kapo na glavi lotil še pošte v Ljubljani.

Objavljeno
17. februar 2011 20.41
Policisti so enega od roparjev takoj ujeli, drugega pa še iščejo
T. L.
T. L.
ŠEMPETER – Celjski policisti so nekaj pred 17. uro prejeli obvestilo o ropu banke. Kot je povedala Milena Trublin, tiskovna predstavnica PU Celje, je tik pred zaprtjem v tamkajšnjo banko vstopilo več zamaskiranih in oboroženih neznancev, ki so od zaposlenih zahtevali denar. Ko so zahtevano dobili, so banko zapustili in pobegnili neznano kam. Na srečo med ropom ni bil nihče poškodovan.

Da bi izsledili nepridiprave, so policisti na širšem območju postavili blokade. Do kolikšne vsote denarja so na takšen način prikopali roparji, pa za zdaj še ni znano.

Okoli 17.35 pa je neznanec oropal denarno ustanovo (pošto) na ljubljanski Cesti v Gameljne. Kot so sporočili policisti, je okoli 180 centimetrov visok neznanec, močnejše postave, ki je na glavi nosil črno kapo, od zaposlene zahteval denar, grožnjo pa je podkrepil še s pištoli podobnim predmetom. Ko je dobil nekaj sto evrov gotovine, je pobegnil proti Vodicam. Med ropom ni bilo poškodovanih, je sporočil Sebastjan Juhant, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.