Odkrili dva laboratorija za gojenje konoplje

V Kranju policisti zasegli 72, v Naklem kar 93 sadik.

Objavljeno
24. februar 2011 14.14
Šp. S.
Šp. S.
KRANJ – Kriminalisti so v preteklem tednu opravili dve hišni preiskavi. Oba osumljenca sta imela v stanovanjskih hišah urejen poseben prostor, v katerem sta postavila laboratorij za gojenje konoplje. Prvi je bil v kletnih prostorih stanovanjske hiše v Kranju, drugi pa v pritličnih prostorih stanovanjske hiše v Naklem.

Policisti so ugotovili, da je 27-letni Kranjčan na 10 kvadratnih metrih skrival vso opremo za gojenje: ventilatorje, luči, termometer, časovne vtičnice in tekoča gnojila. Poleg opreme je bilo v preiskavi zaseženih tudi 72 sadik konoplje, velikih od pet in 100 centimetrov. S preprodajo bi osumljeni lahko zaslužil okoli 40.000 evrov. V drugi hišni preiskavi so pri 47-letnem moškem iz Naklega prav tako našli vso opremo za gojenje in mu zasegli 93 sadik konoplje, velikih do 10 centimetrov, vrednih okoli 50.000 evrov.

Iz ene odrasle rastline bi lahko pridelal do pol kilograma droge in v enem letu žetev ponovil od tri- do štirikrat. Na pristojno državno tožilstvo v Kranju bo policija vložila kazensko ovadbo zaradi proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Predpisana zaporna kazen je od enega do 10 let.