Podrli tudi stojalo za plakatiranje

Objestneži so med pustovanjem znova uničevali po mestu Gornja Radgona.

Objavljeno
07. marec 2011 06.45
Posodobljeno
07. marec 2011 06.45
O. B.
O. B.
GORNJA RADGONA – Že samo dejstvo, da se o vandalizmu in objestnosti na območju Pomurja v zadnjem času nenehno veliko govori in piše, postaja zadeva skrajno skrb vzbujajoča. Pa ne zato, ker si to kdo želi, temveč predvsem zaradi tega, ker je vedno več nepridipravov, ki jim nič ni sveto, pa naj gre za zasebno ali družbeno premoženje, cerkvene reči, naravne dobrine, nemočna živa bitja ...

Povsod v regiji, zlasti na radgonskem, soboškem in lendavskem območju, je na dnevnem redu dejansko uničevanje vsega, kar pride »herojem« pod roko, od prometnih in drugih znakov do označb, korit za rože, klopi po parkih, košev za smeti, zgodovinsko zaščitenih dreves in drugih reči. In čeprav se vandalizem dogaja vse dni (predvsem pa noči), je najhujše ob koncih tedna, ko se mladi očitno nimajo kam dati.

Žal je starostna meja objestnežev vedno nižja. In potem ko so policisti v preteklosti odkrili kar nekaj takšnih početij predvsem mladih ljudi, so mnogi Radgončani znova obnemeli na pustno nedeljo. Kar so počeli nadobudneži v noči med prvo marčevsko soboto in nedeljo, nikomur ni v čast. Takrat je bilo v mestu in okolici nekaj prireditev, po dogodkih pa se je zgodilo uničevanje. 

Podrli stojalo, korita, uničili drevesa ...

Uničeno je veliko stojalo za plakatiranje, ki je bilo tik pred avtobusno postajo, torej praktično v središču mesta. Le nekaj deset metrov stran so bila podrta korita z okrasnimi drevesci, na najlepši mestni ulici (Kerenčičeva) uničena mlada, komajda posajena drevesa, enako po Tratah, kjer so poškodovani koši za smeti, uničena drevesa, povsod po mestu je steklovina, zlasti pri skladiščih ob železniški postaji, ki je postalo glavno zbirališče mladih in središče uživanje alkohola, cigaret in najbrž tudi kakšnih prepovedanih substanc.

Radgonski vandali so sicer svojo sposobnosti pokazali tudi noč pred pustno soboto. Okrog prizorišča (Pomursko sejmišče) so bile polomljene steklenice, plastika, papir in drugi odpadki, ki jih nihče ni pospravil niti v soboto ...