Pomagal, a skoraj umrl

Za voznico in mladega voznika bodo policisti podali plačilni nalog, saj svojih vozil nista označila pravilno.

Objavljeno
11. marec 2011 19.24
Posodobljeno
11. marec 2011 19.24
S. N.
S. N.
KRANJ – V četrtek se je na regionalni cesti zunaj naselja Mošnje pripetila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba huje telesno poškodovala.

Devetintridesetletni voznik, doma iz Dvorske vasi, je vozil osebni avtomobil, znamke Renault clio po regionalni cesti Lesce–Črnivec iz smeri križišča v Podvinu proti Črnivcu.

In potem? Ko je zapeljal po klancu navzgor in hitrosti vozila ni prilagodil trenutnim prometnim razmeram. Na tem delu je zaradi okvare svoje vozilo, znamke Daewoo matiz ustavila 39-letna voznica, doma iz Leš pri Tržiču, ob tem pa ji je pomoč že nudil 19-letni voznik osebnega avtomobila renault twingo, doma z Brezij.

Zaradi neprilagojene hitrosti je 39-letni voznik trčil najprej v okvarjeno vozilo voznice, nato pa še v vozilo 19-letnega voznika, ki je ob trčenju utrpel hude telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Jesenice, kjer je ostal na zdravljenju.

Policisti bodo za 39-letnega voznika napisali kazensko ovadbo, za voznico in mladega voznika pa bodo izdali plačilni nalog, saj svojih vozil nista pravilno označila.