Pozabil zapreti ventil, požar uničil kuhinjo

Na Koroškem je znova eksplodiralo, poškodovan je 52-letnik.

Objavljeno
24. februar 2011 15.47
Mo. S.
Mo. S.
SLOVENJ GRADEC – V sredo približno ob 17. uri so bili koroški policisti obveščeni, da se je v novozgrajeni stanovanjski hiši na kmetiji v kraju Spodnji Razbor v bližini Podgorja pri Slovenj Gradcu zgodila eksplozija plina.

Pri zbiranju obvestil so ugotovili, da je 52-letni domačin v kuhinji hiše, kjer živi sam, po odklopitvi polne kuhinjske plinske jeklenke, ki je bila priključena na štedilnik, pozabil zapreti ventil, kar je povzročilo uhajanje plina. Ta je prišel v stik z ognjem na bližnjem štedilniku na trda goriva, se vžgal in eksplodiral.

Zaradi ognja so zagorele tri starejše kuhinjske omarice in leseni strop, udarni val pa je povzročil poškodbe plinskega štedilnika, dveh oken in balkonskih vrat. Gmotna škoda znaša približno 5000 evrov, začetni požar sta gasila sorodnika poškodovanega moškega, dokončno pa so ga ukrotili gasilci.

Lastnik zgradbe je dobil hude opekline po obrazu in rokah, zato so ga prepeljali v splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ostal na zdravljenju. znakov tuje krivde pri ogledu kraja niso opazili.