Pri Lukovici umrl mlad voznik

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 68-krat posredovali na javnih krajih.

Objavljeno
19. februar 2011 09.15
S. N./STA
S. N./STA
LUKOVICA, LJUBLJANA – Minula noč je zopet terjala krvav davek na slovenskih cestah. V soboto ob 1.35 se je na regionalni cesti pri kraju Lukovica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom; umrl je 27-letni voznik osebnega avtomobila, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Voznik je vozil od Šentvida pri Lukovici proti Lukovici. Ko je pripeljal v levi nepregledni ovinek, je vozilo začelo zanašati in drseti po vozišču, nakar je zapeljal na travnik in trčil v drevesa. Zaradi hudih poškodb je voznik med prevozom v bolnišnico umrl.

Sicer pa so policisti v noči na soboto obravnavali 25 prometnih nesreč, v katerih je en človek umrl, dva sta bila huje poškodovana, 13 pa lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 95 kršitev javnega reda in miru ter 44 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 68-krat posredovali na javnih krajih in 27-krat v zasebnih prostorih, pridržali so štiri kršitelje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 29 voznikov. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 17 tatvin, devet vlomov, sedem poškodovanj tuje stvari, štirje ropi, dve lahki telesni poškodbi, ponarejanje listin, ogrožanje varnosti, nasilništvo, napad na uradno osebo in odvzem motornega vozila.