Prometno nesrečo si je kar izmislil

Občan se je na tak način hotel maščevati policiji, ker je dobil kazen za 1000 evrov.

Objavljeno
04. marec 2011 09.29
Posodobljeno
04. marec 2011 09.29
Mi. S.
Mi. S.
SLOVENJ GRADEC – V sredo je v Zdravstveni dom Muta prišel zdravniško pomoč poiskat 39-letnik iz okolice Mute. Zdravnici je razkril, da je bil v torek udeležen prometne nesreče, ko ga je na kolesu z motorjem policijski vozilo med ustavljanjem zadelo v nogo. Zaradi udarnine desne noge je bil napoten na slovenjgraško bolnišnico. Po oskrbi lažje telesne poškodobje je bil poslan domov.

Vodstvenio delavci PP Radlje ob Dravi so tako v četrtek opravili več ogledov kraja domnevne prometne nesrečen, zbrali vsa potrebna obvestila od prič in prijavitelja samega in prišli do zanimivega sklepa: občan si je namreč prometno nesrečo izmislil kar sam in se na ta način skušal izogniti odgovornosti za prekršek, ki ga je storil v torek 1. marca.

Takrat je bil okoli 11.30 vozil z neregistriranim kolesom z motorjem in na znak policistov ni ustavil. Pozneje so ga možje postave le dohiteli in ustavili ter mu vročili plačilni nalog za plačilo globe v višini 1.000 evrov. Ker se je hotel policistom maščevati zaradi izdaje prav te kazni, je lažno prijavil prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, čeprav se je dejansko poškodoval drugje, kar je v pogovoru policistom tudi priznal.