Prva ovadba zaradi požara v izolski bolnišnici

38-letnega Izolana bodo ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

Objavljeno
25. februar 2011 11.31
P. P./STA
P. P./STA
LJUBLJANA – Zaradi požara v izolski bolnišnici, po katerem je zaradi opeklin umrl 77-letnik, bodo kriminalisti kazensko ovadili 38-letnega Izolana. Ta je bil pokojnikov bolniški sosed, ki je po ugotovitvah kriminalistov z vžigalnikom zažigal vezi, s katerimi je bil na posteljo privezan zdaj pokojni 77-letnik, danes poročajo Primorske novice.

Na koprski policijski upravi so za časnik potrdili, da so njihovi kriminalisti v minulih dneh končali preiskavo požara v izolski bolnišnici.

Izolana, ki je ležal na postelji poleg 77-letnika iz Zagrada v Brkinih, bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti. Njegov bolniški sosed je namreč za posledicami hudih opeklin, ki jih je dobil v požaru, minulo soboto umrl v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

Kriminalisti so tako ovrgli prve informacije, da naj bi 77-letnik požar zanetil sam, ko si je skušal rešiti vezi, s katerimi je bil zaradi varnosti privezan na posteljo, pri tem pa naj bi mu pomagal bolnik na sosednji postelji.

Ognjeni zublji so najprej zajeli bolnikovo posteljo in se nato naglo razširili po celotni sobi. Ob tem je nastalo precej dima, zato so zaposleni na nevrološkem oddelku izolske bolnišnice iz stavbe evakuirali vseh 31 bolnikov in začeli gasiti. Še pred prihodom gasilcev so tako uspeli požar tudi omejiti.

Trije bolniki so bili v požaru opečeni, zato so morali noč preživeti na kirurškem oddelku. Med njimi je bil tudi domnevni povzročitelj požara, ki je bil hudo poškodovan, saj naj bi imel opečene kar 40 odstotkov kože na telesu, zato so ga naslednji dan s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Bolnika iz Zagrada v Brkinih so sicer zaradi možganske kapi hospitalizirali nekaj dni pred požarom.