Ropar okradel kamniški Hilton

Najbližji stanovalci o ropu niso vedeli ničesar.

Objavljeno
28. februar 2011 12.13
V. J.
V. J.
KAMNIK – Varčevalce Nove Ljubljanske banke, ki so pohiteli v poslovalnico na Ljubljanski 45 v kamniškem mestnem naselju Duplica, je že daleč od njenega vhoda zaustavil policijski trak. Poleg tega so dostop varovali tudi policisti, medtem ko so se na vhodu za zaposlene pomenkovali preiskovalci. Velika bančna poslovalnica, ki strankam odpira vrata ob 9. uri, je danes zaradi ropa ostala zaprta. Niti do bankomata ni bilo mogoče.

Da je večja poslovalnica, ne gre sklepati le po velikosti stavbe – zgrajena je bila kot upravna stavba nekoč mogočne tovarne pohištva Stol, tedaj se je je oprijel vzdevek Hilton –, ampak tudi po urniku, saj brez opoldanskega odmora posluje neprekinjeno do 17. ure. Običajen delovni dan je zaposlenim in strankam pokvaril jutranji rop.

Kot je povedal tiskovni predstavnik ljubljanske PU Sebastjan Juhant, so njihov operativno-komunikacijski center o ropu obvestili okoli 7.15.

V Kamniku smo izvedeli, da je zjutraj policija na okoliških cestah preverjala vozila. Storilca oziroma storilcev očitno še niso dobili, saj je Juhant malo pred enajsto povedal: »V tem trenutku poteka intenzivno zbiranje obvestil in postopki za razjasnitev okoliščin dejanja. Policisti v ožji in širši okolici izvajajo prve nujne ukrepe za izsleditev in prijetje storilca.«

Pred banko je veliko parkirišče, medtem ko so najbližji stanovalci dokaj odaljeni, onkraj ceste. Ti o ropu niso ničesar vedeli, saj ga niso ne videli ne slišali. Da se zunaj dogaja nekaj posebnega, so posumili šele, ko so slišali sirene policijskih avtomobilov. Nekdo z bližnje Jakopičeve pa je pripomnil: »Na parkirišču pred banko se zvečer zbirajo družbe, ki se nam zdijo sumljive. Policijskih kontrol, ki bi čudne tipe preverjale, pa nismo videli še nikoli. Lahko da je ropar prav kdo izmed takšnih nočnih obiskovalcev parkirišča.«