S konopljo bi zaslužil od 15.000 do 25.000 evrov!

Domiselni enaintridesetletnik je konopljo gojil v stebru Delavskega mostu

Objavljeno
11. februar 2011 08.24
Boštjan Fon
Boštjan Fon
KRANJ – Javnosti za zdaj še neznani, po podatkih policije 31-letni genij, ki je trenutno v prostorih, kjer mu nudijo popolno oskrbo iz ponudbe zavodov za prestajanje kazenskih sankcij, bi si, če se ne bi pečal z nelegalno dejavnostjo, vsekakor zaslužil naziv inovatorja leta. Kajti genij si je izmislil, pa smo prepričani v našo trditev, unikaten način za gojenje marihuane!

Ne le pod Alpami, dvomimo, da je komu na svetu v betico šinila ideja, da bi postavil pravi gojitveni center za konopljo v steber (javnega) mostu. Da, prav ste prebrali. V drugem stebru Delavskega mostu, tega, ki prečka Savsko loko v Kranju na predelu Planike in gorenjskih Fužin, ki jim domorodci pravijo Koreja, je mlajši moški postavil vse potrebno za gojenje marihuane. Tudi mraz, strupeno februarski, zeli ni šel do živega, saj je bila tudi izolacija narejena nadvse spodobno.

Policisti so skrbnika počakali in ponoči presenetili

Zataknilo se je pred časom, natančneje konec januarja, ko so bili možje postave obveščeni, da se v votli notranjost Delavskega mostu, v drugem stebru, dogaja nekaj čudnega. Fantje s pooblastili so premeteno počakali na skrbnika nasada in ga prijeli na delu, ko se je nad Kranj že spustil mrak. Sredi noči so potem opravili hišno preiskavo, nato pa v temi izvlekli še celotno oskrbovalno opremo nasada pod mostom. Luči, grelce, ventilatorje, izolacijski material, vodovodne cevi, kable, ki so bili privijačeni na napeljavo javne razsvetljave ter 31 sadik, lično urejenih in posajenih v primerno velikih loncih, so kriminalsti s pomočjo kranjskih poklicnih gasilcev prenesli okoli 25 metrov z vrha stebra na tla, nato prenesli v svoje vozilo in vse shranili kot dokazni material.

Storilec lahko dobi od enega do deset let zapora

Vsaj 48 ur bo za rešetkami policije, potem ga bodo dostavili na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku kranjske sodnije in stavit gremo svojo ali Chuckovo roko, da bo pristojni organ za kranjskega genija odredil pripor do sojenja!

Policisti so ocenili, da bi Kranjčan lahko pridelal kakšnih pet kilogramov konoplje, s katero bi zaslužil od 15.000 do 25.000 evrov. Namesto tega pa bo požel tisto, kar določa slovenski kazenski zakonik.

Za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami je zagrožena kazen od enega do deset let zapora.