Tokrat se je začelo z očitanjem nezvestobe

Nasilnež je ženo začel pretepati z lesenim kolom, vendar mu je pobegnila na skedenj.

Objavljeno
07. februar 2011 17.33
T. L.
T. L.
SLOVENJ GRADEC – V soboto, nekaj minut pred 16. uro, so policiste poklicali na dom. Ugotovili so, da je 68-letni domačin svoji 63-letni ženi očital nezvestobo, med izrekanjem žaljivk pa se je je lotil še z lesenim kolom, jo najprej udaril po hrbtu, nato pa še večkrat po drugih delih telesa.

Med pretepanjem je žena bosa pobegnila iz hiše, se zatekla na bližnji skedenj, od tam pa k bližnjemu sosedu, od koder je na pomoč poklicala policiste.

Ker mož že dlje časa psihično in fizično trpinči ženo, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Prav tako so ugotovili znake kaznivega dejanja družinskega nasilja – že lani so zoper njega podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj nasilja v družini in lahke telesne poškodbe ter mu izrekli še globo zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru.

Po sobotnem dogodku bodo policisti zaradi nasilja v družini zoper moža znova podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo, pa tudi globi zaradi kršitve javnega reda in miru se ne bo ognil.