Tragična smrt čakala na stanovalko v Žalcu

Samo srečnemu naključju gre zahvala, da tragedija ni vzela še sina.

Objavljeno
20. februar 2011 21.31
U. P.
U. P.
ŽALEC – Zadnji prosti dan vikenda ob 11.16 so zatulile sirene pri članih PGD Žalec, zato so ti odhiteli proti večnadstropnemu bloku v Čopovi ulici 1. Dvanajst gasilcev, ki se je pripeljalo na kraj požara v pritličnem stanovanju, je – potem ko so s silo odprli vrata zaklenjenega stanovanja – zagledalo žalosten prizor.

Našli so mrtvo 46-letnico in njenega psa, za oba je bila usodna zastrupitev. Kot sta nam povedala Miroslav Lovrek, poveljnik PGD Žalec, in tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin, je ženska na indukcijsko ploščo postavila hrano in očitno pozabila nanjo. Zaradi vročine so začeli tleti in goreti bližnji elementi, strupi, ki so se ob tem sproščali, pa so ubili žensko in njenega štirinožnega prijatelja. Poklicali smo tudi lastnika stanovanja, ki pa nam informacije, ali gre za njegovo najemnico Jasmino Žgajnar, ni mogel potrditi, saj ga uradno še nobeden od članov družine ni obvestil o tem.

Kot smo izvedeli, bi tragedija lahko zahtevala še eno žrtev, življenje njenega sina namreč, a je bil ta takrat na srečo odsoten. Dodajmo, da se je ločenka v stanovanje vselila lani jeseni, kot natakarica pa je delala na Rogli.

Ob tem ni odveč opozorilo gasilcev, ki pogosto posredujejo po pozabljeni hrani na štedilnikih, naj bodo ljudje pozornejši na takšne reči, saj če na prižgani plošči pustimo posodo s hrano, nesreča ni daleč.