Ukradel tudi zlate zobne obloge

Vstopil je v tri hiše in iz njih odnesel vrsto dragocenih predmetov.

Objavljeno
09. februar 2011 10.58
Mo. S.
Mo. S.
SLOVENJ GRADEC – Na podlagi intenzivnega zbiranja obvestil in dokazov so policisti Policijske postaje (PP) Ravne na Koroškem uspešno preiskali tri kazniva dejanja velikih (vlomnih) tatvin iz stanovanjskih hiš na območju Raven na Koroškem, o katerih so bili obveščeni januarja.

Izsledili in prijeli so 23-letnega osumljenca iz Raven, ki je januarja prišel do ene od stanovanjskih hiš. Pred vstopom je pozvonil in se tako prepričal, da notri ni nikogar, nato pa je nasilno vstopil ter iz nje odnesel verižico, zapestnico in uro.

Čez nekaj dni je na enak način vstopil v drugo hišo ter iz nje odtujil denar, cigarete in brivnik. Iz tretje hiše je na podoben način odtujil dve verižici, tri prstane, večji zlati obroč, več zobnih oblog iz zlata, zlato moško kravatno iglo in moško zapestnico. Pridobil si je za približno 1300 evrov protipravne premoženjske koristi.

Ob prijetju so pri njem našli del ukradenih predmetov, ki so jih nato vrnili lastnikom, nekaj pa jih je mladenič prodal 49-letni domačinki in 20-letnemu domačinu. Zoper njega sledi kazenska ovadba.