Umrl opečeni v požaru v izolski bolnišnici

Opeklo mu je 40 odstotkov kože, pred tem je doživel možgansko kap.

Objavljeno
21. februar 2011 14.35
P. P./STA
P. P./STA
LJUBLJANA – V ljubljanskem kliničnem centru je teden dni po požaru v Splošni bolnišnici Izola umrl 77-letni bolnik, ki je bil hudo opečen, pišejo današnje Primorske novice.

Skušal si je prežgati vezi, s katerimi je bil privezan na posteljo


Naj spomnimo, da je požar po neuradnih informacijah zanetil sam, ko se je skušal rešiti vezi, s katerimi je bil zaradi varnosti privezan na posteljo.

Pri tem mu je menda sprva pomagal bolnik, ki je ležal na sosednji postelji. Ognjeni zublji so najprej zajeli bolnikovo posteljo in se nato naglo razširili po celotni sobi. Ob tem je nastalo precej dima, zato so zaposleni na nevrološkem oddelku izolske bolnišnice iz stavbe evakuirali vseh 31 bolnikov in začeli gasiti. Še pred prihodom gasilcev so tako uspeli požar tudi omejiti.

Trije bolniki opečeni


Trije bolniki so bili v požaru opečeni, zato so morali noč preživeti na kirurškem oddelku. Med njimi je bil tudi domnevni povzročitelj požara, ki je bil hudo poškodovan, saj naj bi imel opečene kar 40 odstotkov kože na telesu. Zato so ga naslednji dan s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana; 77-letni bolnik iz Zagrada v Brkinih je bil hospitaliziran nekaj dni pred požarom zaradi možganske kapi.