Ustrelil Rominjo in si sodil sam?

Na praznični torek ob 15.30 se je v Zalogu pri Prečni zgodil strelski obračun, ki je zahteval dve življenji.

Objavljeno
08. februar 2011 18.00
T. L., Mi. S.
T. L., Mi. S.
NOVO MESTO – Po poročanju Radia Krka se je okoli 16. ure v Zalogu pri Prečni zgodil strelski obračun; in sicer v poslovnem objektu. Po prvih informacijah pa je umrla 57-letna ženska Olga Kovačič, medtem ko je bil njen 32-letni sin Veljo ranjen ter je v bolnišnici na zdravljenju in ni v smrtni nevarnosti.

Kaj se je zgodilo?

Znani podjetnik iz Novega mesta naj bi prišel v romsko naselje Žabjak do ženske in ji ponudil kombi, poln železa, ki ga ima v Zalogu. Po neuradnih informacijah so se ženska, njen sin in lastnik objekta odpravili v Zalog, tam pa se je zgodilo streljanje. Napadalec je na žrtvi streljal v objektu, zakaj se je incident zgodil, pa ni znano.

Kot še navajajo na Radiu Krka, je neuradno žrtev strelskega obračuna soproga nekdanjega romskega občinskega svetnika v Mestni občini Novo mesto. Podjetnik Stane Vidic se je ukvarjal z gradbeništvom in naj bi pred kratkim prodal svoje podjetje, njegovo truplo so našli okoli 16.30 v naselju Drgančevje, storil pa naj bi samomor. Romi naj bi ga že večkrat izsiljevali.

Informacije smo preverili na novomeški policijski upravi, kjer so potrdili, da je bilo danes streljanje v Zalogu pri Prečni, na vsa naša preostala vprašanja pa za zdaj še ne morejo podati uradnega odgovora.