V dveh nesrečah kar osem vozil

Voznika tovornega vozila so iz zverižene pločevine reševali gasilci.

Objavljeno
14. marec 2011 10.06
Posodobljeno
14. marec 2011 13.58
T. L.
T. L.
DOMŽALE – Na štajerski avtocesti je danes v dopoldanskih urah dvakrat počilo in v obeh nesrečah je bilo udeležnih več vozil – kot je povedal tiskovni predstavnik Sebastjan Juhant, so bila po doslej znanih podatkih v vsaki od nesreč, ki sta se zgodili na actocesti Ljubljana–Celje v smeri Ljubljane, udeležena po štiri vozila.

V prvi nesreči je 43-letni voznik tovornega vozila znamke Man, ki je vozil po avtocesti iz smeri Celja proti Ljubljani v bližini naselja Dragomelj zaradi neprilagojene hitrosti trčil v spredaj vozeči fiat sedici, ki ga je zaradi trka z voznega zaneslo na prehitevalni prometni pas, kjer pa je trčil v drugi osebni avto. Po trku je voznika fiata odbilo še v drugi tovornjak s priklopnikom. To pa še ni vse, saj je na koncu povzročitelj prometne nesreče – voznik tovornega vozila znamke Man – trčil v tovorno vozilo s priklopnikom, v katerega je pred tem bočno trčilo že osebno vozilo fiat.

Poškodovanega 43-letnega voznika tovornega vozila so iz zverižene pločevine rešili domžalski gasilci. Ker pa je v prometni nesreči utrpel lahke telesne poškodbe, so ga z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center, kamor so na preventivni zdravstveni pregled odpeljali tudi voznika fiata. Policisti še zbirajo obvestila, ki bi pomagala razjasniti okoliščine prometne nesreče, ki je na srečo minila brez hujših posledic.

V drugi nesreči, ki se je zgodila med priključkoma Domžale in Šentjakob v smeri Ljubljane, poškodovanih na srečo ni bilo in je pokala le pločevina. Tudi v tem trčenju so bila udeležena štiri vozila, policisti pa obvestila še zbirajo.