Vaščan umrl zverinske smrti

Zaradi starih sporov 44-letnik pretepel 62-letnika, da je umrl.

Objavljeno
16. februar 2011 19.05
U. P.
U. P.
CELJE – Srhljive govorice, ki so mesec dni krožile po naselju na območju Ljubnega ob Savinji, da je njihov sovaščan, 62-letni A. K., umrl grozovite smrti, so se izkazale za resnične. Sredi januarja so policisti dobili informacijo o nenadni smrti 62-letnika, za katerega je pozneje obdukcija pokazala, da je umrl nasilno.

Šli smo po sledi govoric in v kraju z 230 dušami izvedeli, da naj bi vaškega posebneža s pestro zgodovino, ki se je k njim priselil z dolenjskega konca in živel z žensko, do smrti pretepel njegov sosed, ki je živel pod njim.

Policijsko poročilo sicer pravi, da je patolog v sporočilu zapisal, da je na telesu moškega našel več ran neznanega izvora, ki bi lahko nastale pri padcu. Ob tej novici so si možje postave takoj vnovič ogledali več možnih krajev, kjer bi lahko nastale poškodbe zaradi morebitnega padca, in opravili več razgovorov z vsemi osebami, s katerimi je bil v stiku. Tri osebe so pridržali in opravili več poligrafskih testiranj ter na koncu aretirali 44-letnika iz Mozirja. Ta je 62-letnika zaradi sporov iz preteklosti nekaj dni, preden so našli njegovo truplo, obiskal in ga tako hudo pretepel, da je ta pozneje zaradi posledic umrl.

Nasilnežu za povzročitev hude telesne poškodbe s smrtnim izidom po drugem odstavku 123. člena slovenskega kazenskega zakonika grozi, da bo za rešetkami preždel od enega do 10 let. Dodajmo, da ga je preiskovalni sodnik po zaslišanju poslal v pripor.