Vlomili v gostilno, skladišče in ukradli avto

Gorenjski policisti so obravnavali pet tatvin, tri vlome in kaznivo dejanje goljufije.

Objavljeno
01. februar 2011 11.19
Mi. S.
Mi. S.
KRANJ – V zadnjih 24 urah so policisti na Gorenjskem obravnavali eno prometno nesrečo z materialno škodo. Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Zaradi kršitve javnega reda in miru je bila ena oseba pridržana. S področja kriminalitete so policisti obravnavali pet tatvin, tri vlome in kaznivo dejanje goljufije. Od dogodkov so obravnavali tudi nesrečo pri delu in nesrečo na smučišču.

V ponedeljek okoli 7. ure so neznanci odtujili osebni avtomobil peugeot 106, zelene barve in registrske številke MB89-33P. Vozilo je bilo parkirano pred gostinskim lokalom v naselju Nasip pri Bledu. Policisti so v nadaljevanju ugotovili, da so neznanci pred tem tudi vlomili v ta gostinski lokal, od koder so odtujili alkoholne in brezalkoholne pijače, cigarete in monitor blagajne.

Isti dan okoli 10.30 so bili kranjski policisti obveščeni, da so ponoči neznanci vlomili v skladiščne prostore v Kranju. Iz notranjosti so odtujili kovček z orodjem znamke Hilti, nekaj motornih žag, agregat in varilni aparat. Lastnik je oškodovan za okoli 3000 evrov.

Okoli 13. ure je v gozdu pri počivališču Jeprca z drevesa padel moški. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da je 75-letni lastnik gozda skupaj s svojo hčerko opravljal dela v gozdu. Pri tem je z višine okoli 3 metrov padel na tla. Na kraj nesreče so prišli reševalci, ki so moškega odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti bodo o zbranih obvestilih seznanili pristojno državno tožilstvo.