Zapeljal na prehod, vlak pa ni mogel ustaviti

Strojevodja je voznika avtomobila opozarjal, a trčenja ni mogel preprečiti.

Objavljeno
24. februar 2011 08.40
Mo. S.
Mo. S.
PIJAVICE – V sredo ob 18.02 se je na nezavarovanem prehodu železniške proge v kraju Pijavice v občini Sevnica zgodilo trčenje osebnega vozila in potniškega vlaka.

Po prvih ugotovitvah je 68-letni voznik osebnega avtomobila iz Sevnice vozil iz Trebnjega proti Sevnici. V bližini železniške postaje Pijavice se na prehodu ceste čez železniško progo ni ustavil, ampak je zapeljal nanj ravno takrat, ko je z njegove leve pripeljal potniški vlak, ki se je nameraval ustaviti na bližnjem postajališču.

Strojevodja je voznika opozarjal z zvočnim signalom in sprožil hitro zavoro, a trčenja ni mogel preprečiti. Po trku je vlak avtomobil potiskal po tirih še 70 metrov, nato pa se ustavil. Iz avtomobila, ki je ostal zagozden pod vlakom, je voznik izstopil sam.

Odpeljali so ga v Zdravstveni dom Sevnica, od tam pa v Splošno bolnišnico Celje, kjer so ugotovili, da ima zlomljenih več reber in poškodovana pljuča. Oba s strojevodjo so preizkusili z alkotestom, ki prisotnosti alkohola ni pokazal, vzrok nesreče pa je po prvih podatkih neupoštevanje pravil pri prehodu čez železniško progo.

Ogled so končali nekaj pred osmo uro zvečer, poškodovani avtomobil so odstranili in progo odprli. Vlak je odpeljal naprej, strojevodja in sprevodnik, ki sta bila edina potnika, pa nista bila poškodovana.