Zapeljal naravnost v policijske avte

Za opozorila policistov se ni zmenil, zato so policisti uprizorili pravi filmski lov.

Objavljeno
25. februar 2011 12.45
T. L.
T. L.
MURSKA SOBOTA – Na pravi filmski lov za domnevnim preprodajalcem droge so se podali murskosoboški policisti. Na podlagi informacij, ki so jih dobili, so namreč na izvozu avtoceste v Murski Soboti skušali zaustaviti 26-letnega Ljubljančana, ta pa je očitno presodil, da je boljše, da se policistom ne da – pa naj stane, kar hoče.

Za znake policistov se ni zmenil in je nadaljeval vožnjo, z nezmanjšano hitrostjo je pobegnil in pri tem poškodoval tri policijska službena vozila, s katerimi so policisti zablokirali cesto, da bi ga ustavili. Pri tem sta se v trčenju lažje poškodovala dva policista.

Ker blokada z avti ni pomagala, so se policisti in kriminalisti pognali za osumljencem. Ljubljančanu se je na koncu vendarle zazdelo, da policistom ne bo ubežal z avtom, zato ga je ustavil in stekel ven, med begom pa je odvrgel zavoj s 50 grami heroina in 10 grami kokaina.

Policisti in kriminalisti so ga naposled vendarle ujeli in mu odvzeli prostost. Na podlagi odredbe sodišča so opravili tudi preiskavo hiše in avta, kjer so našli še manjšo količino heroina.

S prodajo zasežene droge bi osumljenec zaslužil približno 5000 evrov. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma dveh kaznivih dejanj: neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.