Zasegli puško, pištoli in 620 nabojev

Policisti odkrili dva ilegalna posestnika orožja.

Objavljeno
14. marec 2011 11.24
Posodobljeno
14. marec 2011 12.39
O. B., Šp. S.
O. B., Šp. S.
GORNJA RADGONA/MURSKA SOBOTA – Dejstvo, da je v Pomurju, kljub številnim možnostim legalizacije, še vedno veliko ilegalnega orožja in vsega drugega, kar spada zraven, se je še enkrat potrdilo v minulih dneh. Po četrtku, 24. februarju, ko so v Apaški dolini zasegli pravi arzenal ilegalnega orožja, so bili namreč policisti Policijske postaje Gornja Radgona, zdaj vnovič uspešni.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivi, so namreč v četrtek, 10. marca, na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 65-letnem moškem iz Svetega Jurija ob Ščavnici (UE Gornja Radgona). Osumljeni je na poziv policistov pred hišno preiskavo sam izročil pištolo, znamke Browing, kaliber 6,35 mm; pištolo, znamke Zastava magnum 357, ter 123 nabojev različnih kalibrov.

Policisti PP Murska Sobota pa so dan pozneje, v petek 11. marca, po odredbi sodišča opravili hišno preiskavo pri 38-letniku z območja UE Murska Sobota. Pri preiskavi so našli in zasegli lovsko puško dvocevko – petelinko, neznane znamke in kalibra, 497 kosov nabojev različnih kalibrov, kovinsko posodo s črno neznano prašno snovjo, za katero sumijo, da je smodnik, in 55 kosov netilnih kapic za lovske naboje

Policisti so orožje in naboje zasegli, zoper kršitelja pa bodo zaradi kršitve določil zakona o orožju izdali odločbi o prekršku, je povedal tiskovni predstavnik PU Murska Sobota, Jožef Prša.