2500 mafijskih umorov v zadnjih 10 letih

V Italiji so v zadnjih 10 letih zabeležili 2500 mafijskih umorov, od katerih jih je kar 70 odstotkov ostalo nekaznovanih. V spomin na žrtve organiziranega kriminala bodo na jugu Italije pripravili protestni shod.

Objavljeno
20. marec 2007 16.08
Italijanska policija je v operaciji proti mafiji aretirala približno 200 članov neapeljske mafijske združbe Comorra
Rim - V Italiji so v zadnjih desetih letih zabeležili 2500 umorov, povezanih z mafijo, od katerih jih je kar 70 odstotkov ostalo nekaznovanih. Med umorjenimi je tudi 37 otrok. V spomin na žrtve organiziranega kriminala bodo v Polisteni na jugu Italije v sredo pripravili protestni shod.

220 svojcev žrtev mafije pripravilo protestni shod

220 svojcev žrtev mafije se bo v sredo v okviru protesta sestalo s predsednikom parlamentarne komisije za boj proti mafiji Francescom Forgionejem. Protestnega shoda se bo udeležil tudi predsednik poslanske zbornice Fausto Bertinotti.

"Italiji grozijo izredne razmere. Mafija ni samo težava juga države," je poudaril duhovnik Luigi Ciotti, ki se že več desetletij na Siciliji bori proti gospodarski in politični nadvladi mafije. Ciotti je tudi ustanovil združenje Libera, ki kot krovna organizacija združuje 50 skupin, ki se borijo proti organiziranemu kriminalu.

Italijanska policija je danes aretirala okoli 200 mafijskih članov

Italijanska policija je medtem v večji operaciji proti mafiji danes aretirala približno 200 članov neapeljske mafijske združbe Comorra. Večina je osumljena prekupčevanja z mamili. V posameznih primerih so aretirali člane celotne družine, večina aretiranih pa je članov vplivnih klanov Giuliano in Mazzarella.