Abančni strokovnjaki – poznavalci borznega terena

Abančni borzni strokovnjaki obvladujemo svoj teren. Prekalile so nas 20-letne izkušnje, v vseh teh letih pa smo bili in ostali vodilni ponudniki borznega posredovanja tako na domačem kot na tujih kapitalskih trgih. PR sporočilo

Objavljeno
12. november 2009 16.29
PR sporočilo
PR sporočilo
Ob tem razvijamo in prilagajamo našo ponudbo vašim željam in tako vam danes lahko ponudimo:
  • storitve 6 borznih posrednikov v Celju, Ljubljani in Novi Gorici

  • odprtje trgovalnega računa za vrednostne papirje na 38 poslovalnicah Abanke po vsej Sloveniji

  • trgovanje na Ljubljanski borzi, na 29 zahodnih trgih in na 5 trgih Balkana

  • sprejem vaših naročil osebno ali po telefonu vsak delavnik do 17:30

  • spremljanje stanja in prometa na vašem računu lahko prek spletne banke Abanet.

  • Spremljanje tečajnice Ljubljanske borze za registrirane uporabnike spletnega mesta Abanke

  • tedenske in mesečne borzne komentarje za registrirane uporabnike spletnega mesta Abanke  • Do 31. 12. 2009 pa lahko izkoristite še posebno ponudbo trgovanja brez minimalne posredniške provizije!

Ob odločanju o naložbah v vrednostne papirje se je dobro seznaniti z nekaterimi zakonitostmi trgovanja z vrednostnimi papirji, saj si tako vlagatelji kot borzni strokovnjaki želimo s pravo izbiro finančnih instrumentov ob za vlagatelja sprejemljivem tveganju in upoštevanju premoženjskega položaja stranke doseči začrtane finančne cilje.

Izkušnje z vrednostnimi papirji


Dobro je vedeti, da trg finančnih instrumentov ne zajema samo delnic, ki so morda trenutno zelo popularne, marveč tudi dolžniške vrednostne papirje, ki lahko prinašajo zelo stabilne denarne tokove in primerno kapitalsko rast. Borzni guru Benjamin Graham priporoča, da imamo vsaj 25% naloženih sredstev v obveznicah.


Finančni cilji


Nalagamo kratkoročno, za obdobje do enega leta,,ali srednjeročno, za obdobje 3 do 5 let, ali pa je naša investicija dolgoročna, za 5 do 10 let ali več? Varčujemo za starost, morda za nakup nepremičnine, za sprotne potrebe ali preprosto s ciljem povečanja vrednosti naložb? In seveda, kakšno povprečno letno donosnost pričakujemo? Bomo zadovoljni z ohranjanjem realne vrednosti vloženega denarja ali kaj več? Na splošno velja, da se z daljšanjem ročnosti naložbe povečuje naša zmožnost sprejemanja nihanj vrednosti naložbe.


Odnos do tveganja


Morda je naš edini cilj, da ohranjamo vrednost naložbe. Morda smo pripravljeni sprejeti nihanja navzdol do 10% ali 20%. Morda pa smo pripravljeni špekulirati in pripravljeni sprejeti tudi večja nihanja in tvegamo izgubo celotne vrednosti naložbe z namenom doseganja visokih donosov. Velja si zapomniti, da je pričakovana donosnost naložbe pogojena s prevzemanjem višjega tveganja naložb.

 

Finančni položaj


Narediti si moramo osebno bilanco. Kakšni so naši dohodki iz dela in premoženja? Kakšno je naše realno in kakšno prosto premoženje oz. prosta finančna sredstva? In seveda kakšne so naše obveznosti? Naša osebna finančna situacija vpliva na našo sposobnost prevzemanja tveganja.


Investiranje v vrednostne papirje in finančne instrumente je umetnost, ki se je ne da naučiti čez noč. V Abanki bomo z veseljem delili z vami naše znanje in izkušnje. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali nas pokličite:


Ljubljana: (01) 471 81 83

Celje: (03) 425 81 66

Nova Gorica: (05) 338 53 87

 

Za konec še nekaj nasvetov borznega guruja Benjamina Grahama
1) Preden kupite delnice, skrbno analizirajte podjetje in trdnost njegovega poslovanja.
2) Zavarujete se pred resnimi izgubami.
3) Zadovoljite se s primernim, ne pa z izredno visokim dobičkom.

 

PR sporočilo