Ali bi morali Baracka Obamo ubiti?

Ameriška tajna služba preiskuje dogodke povezane s spletno socialno mrežo Facebook po tem, ko je eden od uporabnikov oblikoval anketo, v kateri je spraševal, če bi morali ameriškega predsednika Baracka Obamo ubiti.

Objavljeno
29. september 2009 18.23
Mo. B.
Mo. B.
Washington - Ameriška tajna služba preiskuje dogodke povezane s spletno socialno mrežo Facebook po tem, ko je eden od uporabnikov oblikoval anketo, v kateri je spraševal, če bi morali ameriškega predsednika Baracka Obamo ubiti, piše CNN.

Ameriška tajna služba, ki skrbi za varnost predsednika, je sprožila preiskavo o dogodku, je povedal predstavnik tajne službe James Mack.

Barry Schnitt, predstavnik spletne mreže Facebook pa je pojasnil: "Kot vedno so nas o dogodku obvestili uporabniki sami. Ameriška tajna služba nas je sicer danes zjutraj preko elektronske pošte pozvala, da odstranimo anketo, vendar takrat ankete ni bilo več na spletu, kar smo jim tudi sporočili."

Facebook uporabnikom omogoča, da sami oblikujejo kvize in ankete, ki jih na to ponudijo v reševanje le svojim prijateljem ali vsem uporabnikom. Schnitt je pojasnil, da je uporabnik anketo, v kateri sprašuje, ali bi morali Obamo ubiti, ponudil vsem uporabnikom po svetu. Možni odgovori na vprašanje pa so bili 'da', 'mogoče', 'da, če zmanjša mojo zdravstveno varnost' in 'ne'.