Ali sem normalna?

Google, kralj med internetnimi iskalniki, nam lajša pridobivanje željenih informacij. Stori pa še več kot to; s predlogi nam pomaga priti do želenih informacij, ki pa so včasih lahko prav zabavne.

Objavljeno
26. avgust 2009 12.32
Špela Kališnik
Špela Kališnik
Svet - Google, kralj med internetnimi iskalniki, nam olajšuje pridobivanje željenih informacij. Rek "i googled him/her" je postal že svetovno znan, pomeni pa, da v brskljalnik Google vstavimo ime in priimek osebe, o kateri želimo več izvedeti, nato pa nam google prikaže vse, kar je o osebi znanega na internetu.


Informacijska doba pa je šla še dlje. Če nas karkoli zanima o čemerkoli, vprašamo Google, ta pa nam pri izbiri še pomaga. Če recimo v angleščini napišemo "What happened to", kar pomeni "kaj se je zgodilo z", nam Google sam predstavi najpogostejša nadaljevanja te besedne zveze, se pravi nam pove, kaj ljudi najpogosteje zanima. Med odgovori na "what happened to" se na drugem mestu znajde "kaj se je zgodilo z obrazom pevca Seala". Če v slovenščini v Google napišemo "Ali sem", nam med drugim predlaga odgovore kot je: "Ali sem noseča," do celo "Ali sem normalna". Google nam sporoči, da je zadetkov ali odgovorov na slednje vprašanje kar 1.230.000.


V fotogaleriji si oglejte še nekaj bolj zabavnih ali nenavadnih Googlovih predlogov.