Alkohol za pogum

Večina žensk v Veliki Britaniji pred spolnim odnosom spije kozarec vina, da bi se počutile bolj samozavestno. Povedale so, da se partnerju brez pomoči alkohola težje predajo.

Objavljeno
23. september 2009 15.17
Ta.R.
Ta.R.
London - Britanski znanstveniki so objavili rezultate raziskave, kjer so želeli ugotoviti, zakaj ženske pred spolnim odnosom pijejo alkohol. Večina žensk v Veliki Britaniji pred spolnim odnosom spije kozarec vina, da bi se počutile bolj samozavestno.
 
V raziskavi, kjer je sodelovalo 3000 žensk, so ugotovili, da večina njih pred spolnim odnosom spije malo alkohola. V raziskavah so povedale, da se počutijo privlačnejše, zato se lahko partnerju prepustijo 100-odstotno.

Šest odstotkov žensk je priznalo, da še nikoli niso šle v posteljo z nekom trezne.

''To je odsev današnje družbe. Vse temelji na zunanjem izgledu, večina žensk pa ima zelo nizko samozavest,'' je povedala Kathryn Lakeland, vodja raziskave.

Veliko jih ne najde meje, zato prevelika količina privede do prepogostih avantur za eno noč, ki jih večina kasneje obžaluje.

Rezultati so še pokazali, da so ženske povprečno spale z osmimi moškimi, od tega s petimi vinjene. ''Zelo žalosten podatek se mi zdi ta, da si kar 14 odstotkov žensk, ki so v razmerju, še vedno ne upa spati s partnerjem brez pomoči alkohola,'' je še povedala Kathryn.