Avstralski deskarji v pomoč Japoncem

Avstralski deskarji so se odpravili na Japonsko, da bi pomagali tamkajšnjim reševalcem pri učenju in pri izboljšanju tehnike reševanja. V zadnjem stoletju so po podatkih avstralski reševalci - deskarji rešili več kot 400.000 ljudi.

Objavljeno
24. avgust 2009 15.00
Ta.R.
Ta.R.
Queensland - Avstralski deskarji so se odpravili na Japonsko, da bi pomagali tamkajšnjim reševalcem pri učenju in pri izboljšanju tehnike reševanja.

Veliko Japoncev se utopi zaradi neupoštevanja pravil, zaradi plavanja na nevarnih območjih in vse pogostejše so utopitve so zaradi prevelike količine alkohola.

Avstralski reševalci so v veliko pomoč tudi drugim državam. Ustanovili so že več organizacij reševalcev iz vode na območju Indonezije, Peruja, južne Afrike in na Tajvanu.

Dva reševalca iz Queenslanda sta se odpravila v Shimodo, da bi tam pomagala pri treningu in učenju japonskih prostovoljcev.
Na stotine Japoncev umre med surfanjem, vendar se zavedajo, da bi se lahko število žrtev zmanjšalo, če bi bili reševalci deležni boljšega treninga in da bi se ljudje začeli zavedati, kako nevarno je morje.

Kenta Nakayama, direktor reševalne službe v Shimoda je povedal, da bi japonski reševalci iz vode morali povečati varnostne ukrepe. ''Prejšnji teden se je v morju utopilo pet ljudi, na obali pa ni bilo nobenega reševalca. Reševanje iz vode na Japonskem še vedno ni razširjeno tako kot mi moralo biti,'' je še povedal Nakayama.

Drugače kot na Japonskem je v Avstraliji število reševalcev zelo veliko in veliko reševalnih organizacij deluje že več kot 130 let. V zadnjem stoletju so po podatkih avstralski reševalci rešili več kot 400.000 ljudi.