Barack Obama kot Jezus odrešenik

Verska čustva ameriških kristjanov je razburila nova umetniška stvaritev. 24-letni umetnik David Cordero je v Chicagu razstavil kip z obrazom senatorja Baracka Obame v podobi Jezusa Kristusa.

Objavljeno
04. april 2007 09.51
Kip Baracka Obame v podobi Jezusa Kristusa
Chicago - Po ogorčenju nad kipom čokoladnega Jezusa v New Yorku, verska čustva ameriških kristjanov razburja nova umetniška stvaritev, tokrat v Chicagu, kjer je 24-letni umetnik David Cordero razstavil kip z obrazom demokratskega predsedniškega kandidata senatorja Baracka Obame v podobi Jezusa Kristusa.

Kip je na razstavi že od sobote, nacionalni mediji pa so ga opazili šele sedaj. Cordero pravi, da ni nameraval žaliti verskih čustev, ampak je ustvaril Baracka Obamo v podobi Jezusa zato, ker o temnopoltem predsedniškem kandidatu iz Chicaga govorijo kot o neke vrste odrešeniku Demokratske stranke in celotnih ZDA.

Corderov kip so opazili predvsem zaradi kravala s kipom Jezusa v naravni velikosti iz čokolade v New Yorku. Galerija v newyorškem hotelu Roger Smith je bila prisiljena odstraniti kip umetnika Cosima Cavallara, potem ko se je nad stvaritvijo pritožil sam katoliški kardinal Edward Egan, vodja krščanske organizacije Katoliška liga Bill Donohue pa je organiziral bojkot hotela. Katoliške voditelje naj bi razburilo, da je bil kip brez pokritega mednožja in da je bil predviden za pojedino na katoliški praznik, veliko noč.