Berlusconi: Sem najboljši premier v zgodovini!

Italijanski premier Silvio Berlusconi je na srečanju s španskim premierom dejal, da je gotovo najboljši voditelj v italijanski zgodovini. Na to naj ne bi vplivali niti številni škandali iz njegovega zasebnega življenja.

Objavljeno
10. september 2009 21.15
Š. Ro.
Š. Ro.
Rim - Italijanski premier Silvio Berlusconi je zavrnil očitke, da se nikakor ne uvršča med najboljše voditelje v italijanski zgodovini. Zatrdil je tudi, da zaradi škandalov iz zasebnega življenja, ni nikoli razmišljal o odstopu.

»Iskreno verjamem, da sem najboljši premier, kar jih je Italija imela v svoji 150-letni zgodovini,« je Berlusconi povedal na novinarski konferenci na Sardiniji, kjer se je srečal s španskim premierom Josejem Luisom Rodriguezom Zapaterom.

 

Prepričljivi 72-letni medijski tajkun je svojem govoru tudi obsodil španski dnevnik El Pais, ki je o njem pisal, da je plačeval za spolne usloge, za prostitutko Patrizio D'Affario pa napovedal, da jo zaradi številnih kriminalnih dejanj čaka najmanj 18 let zapora. Berlusconi sicer nikoli ni zanikal, da bi spal s prostitutko. »Nikoli v življenju nisem plačeval za spolne usluge. Vem povem zakaj: za nekoga, ki rad osvaja, so največji izziv osvajanja. Če plačaš, kakšen izziv sploh še ostane?,« je o škandalu s prostitutko povedal italijanski premier in dodal, da je ta filozofija ključ do njegovega uspeha in množične (68,4 %) podpore pri Italijanih.