Berlusconijeve laži na papirju

V Italiji je na prodajne police prišla knjiga o soprogi italijanskega premiera Silvia Berlusconija Veronici Lario, v kateri slednja pojasnjuje, da so jo v zahtevo za ločitev prisilile soprogove laži.

Objavljeno
26. avgust 2009 15.35
Mo.Z.
Mo.Z.
Rim - V Italiji je na prodajne police prišla knjiga o soprogi italijanskega premiera Silvia Berlusconija Veronici Lario, v kateri slednja pojasnjuje, da so jo v zahtevo za ločitev prisilile soprogove laži. Knjiga je sicer posodobljena biografija Lariove, napisala pa jo je novinarka časnika Corriere della Serra Maria Latella.

53-letna Lariova, mati treh od petih Berlusconijevih otrok, v knjigi, ki je nastala na podlagi pogovorov z njo, razkriva jezo in bolečino, ki jo je občutila aprila, ko so mediji razkrili, da je njen mož v Neaplju obiskal rojstnodnevno zabavo 18-letnice. Večer pred odhodom naj bi dejal, da ima v mestu pomemben sestanek.

 

"To je bila že ne vem katera laž. Zato je bilo bolje, da poiščem zadnji ostanek spoštovanja do sebe, bolje se je bilo ločiti," je v odlomku iz knjige z naslovom Trend Veronica, ki ga je objavil Corierre della Serra, dejala Lariova. Dejala je tudi, da ne ve, kje je dobila moč za to odločitev, da pa jo je v ta položaj postavil Berlusconi.

 

Lariova je z vlogo zahteve za ločitev 4. maja povzročila veliko zanimanje medijev in javnosti. Od takrat so se lokalni in mednarodni mediji potegovali za vsako še tako nepomembno podrobnost iz življenja 72-letnega premiera, ki ga je povezovala z raznimi modeli in celo s prostitutko.

 

Berlusconi vztrajno zanika, da bi kdajkoli plačeval za seks, njegovo ženo pa naj bi v prepričanje o njegovi nezvestobi zapeljali opozicijski levičarski mediji.

 

Kot sicer še piše v knjigi, naj bi Lariova še vedno dopuščala možnost, da ostane ob svojem možu, če bi ta privolil v svetovanje na kliniki za odvisnost od spolnosti. "Ta scenarij še ni povsem izključen, veliko pa bo odvisno od tega, v kolikšni meri bodo mediji še naprej fascinirani z Berlusconijevim zasebnim življenjem," je zapisala Latella.