Biomasa - slovenski energetski potencial

Enkratna priložnost pred podnebnimi sprembami in globalnim segrevanjem je prehod človeštva na obnovljivo energijo. Biomasa je obnovljiv vir energije, ki prispeva k izboljšanju energetske učinkovitosti in doseganju skupnih zahtev Evropske unije. PR članek.

Objavljeno
08. september 2009 14.55
PR članek
PR članek
Biomasa neodvisen zanesljiv vir ogrevanja KWB ogrevanje na biomaso - zanesljivo, okolju prijazno ogrevanje

Enkratna priložnost pred podnebnimi sprembami in globalnim segrevanjem je prehod človeštva na obnovljivo energijo. Biomasa je obnovljiv vir energije, ki prispeva k izboljšanju energetske učinkovitosti in doseganju skupnih zahtev Evropske unije.

Sekanci, peleti, polena ter energetski les iz kmetijstva so domač, CO2 nevtralen vir energije. Biomasa skupaj s sodobnimi ogrevalnimi sistemi KWB z dvojnim izgrevanjem spodbuja regionalni razvoj, zagotavlja nova delovna mesta in rešuje energetske probleme. Energetska učinkovitost, varčnost ter neodvisnost od nihanja cen nafte in zemeljskega plina pričajo v prid KWB.

Družina izdelkov KWB obsega sodobne kotle, peči na pelete, sekance in polena v območju moči od 10-300kW. S toploto oskrbujemo vse od individualnih hiš, večjih zgradb, do manjših daljinskih omrežij. Individualno zasnovani sistemi za doziranje in skladiščenje lesne biomase omogočajo idealno prilagoditev ogrevanja razpoložljivemu prostoru. Avtomatski odjem sekancev ali peletov iz skladiščnega prostora do kurišča in gorilne retorte poteka s pomočjo avtomatskega dozirnega polža. Le-ta dovaja biomaso na retorto, kjer je mogoč avtomatski vžig ob določnem času s pomočjo nastavitev na regulaciji KWB Comfort. Napredno regulacijo z vrtljivim kolescem in dvema gumboma enostavno upravljate tudi s pomočjo mobilnega telefona ali osebnega računalnika.

Inovativne ideje, intenzivno raziskovanje in stalna nadgradnja so nas privedle med vodilne na področju izgorevanja na biomasni osnovi. Avstrijsko matično podjetje vlaga kar 20% vseh letnih prihodkov v raziskave in razvoj. KWB odlikuje visoka kakovost kotlov, zanesljivost in enostavnost upravljanja. Strokovno svetovanje, montaža in servis ter dobro opravljene storitve lokalnih partner inštalaterjev so razlog zadovoljstvo pri uporabnikih.

Lastniki hiš, kmetovalci, podjetniki ter etažni lastniki skupaj z upravljalci zgradb čas je za oceno energetske učinkovitosti vaših obstoječih ogrevalnih sistemov. Lastniki etažne lastnine ne pustite prostih rok pooblaščenim upravljalcem zgradb, ki upravljajo vaše ogrevanje. Prevzamite aktivnejšo vlogo pri reševanju zagat z ogrevanjem. Natančen načrt pri izbiri novega ali ob zamenjavi starega ogrevanja si pripravijo predvsem lastniki hiš. Ti temeljito preučijo prednosti in slabosti določenih tipov ogrevanja ter dobo vračila ob investiciji v sodoben ogrevalni sistem.

Biomasa neodvisen zanesljiv vir ogrevanja KWB ogrevanje na biomaso zagotavlja zdravo toploto za vaše dobro počutje. Prevzemite odgovornost za prihodnje generacije in prispevate k varovanju okolja.

Več o ogrevanju prihodnosti izveste na www.kwb.si


PR članek