Bistvo je očem nevidno 2

Na Nedelu bomo letošnji fotografski natečaj posvetili makro fotografiji, omejeni samo na živalski svet. Časa imate do 30 novembra, vse fotografije pa pošljite na elektronski naslov fotonatecaj@delo.si.

Objavljeno
10. oktober 2009 22.29
Nedelo
Nedelo
Letošnji fotografski natečaj bomo spet, tako kot pred nekaj leti, ko ste se nanj množično odzvali, posvetili makro fotografiji. Da bo izziv še večji, se bomo tokrat omejili samo na živalski svet. Nočemo rožic pa mineralov, tihožitij ali celo režiranih fotografij, pač pa pravo makro fotografijo živali na splošno. To so lahko makro-detajli večjih živali ali pa posnetki žuželk, pajkov, stonog, polžev in polžkov, in še bi lahko naštevali, pa raje ne bomo, ker izbiro prepuščamo vam. Področje je zelo obširno, odločitev je vaša, vsekakor pa se je vredno potruditi. Jesenski čas z jutranjo meglo in obilno roso nudi kopico možnosti za snemanja otrplih žuželk na bilkah s kapljicami rose in podobno. Če boste zgodaj vstali, priložnosti ne bo manjkalo. To je le namig, zgolj ena od možnosti, ostalo prepuščamo vaši domišljiji in sposobnostim. Kot kaže posnetek, ki ga objavljamo kot zgled, za dobre posnetke ne potrebujete super profesionalne opreme, ker digitalna tehnika tudi marsikateri kompaktni kameri omogoča snemanje celo iz razdalje en cm. Posnetke pošljite v digitalni obliki kar po e-pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., velikost zapisa naj ne bo manjša od 1200 pik po dolžini in ne večja od 1500 pik. Sodelujete lahko z največ štirimi posnetki. Predlagamo, da fotografije označite recimo z vašimi inicialkami ali s preprostim geslom in zaporedno številko posnetka. Za anonimnost avtorjev odgovarja uredništvo! Časa imate do 30. novembra. Zdaj pa hitro kamero v roke in na lov za motivi!


Pravila in razpisni pogoji 2009

 

1. Sedmega Nedelovega fotografskega natečaja Bistvo je očem nevidno 2 se lahko udeležijo vsi, ki jim fotografiranje ni edina ali poklicna dejavnost. Upoštevali bomo vsa dela, ki bodo prispela v uredništvo do 30. novembra 2009 in bodo ustrezala razpisnim pogojem.

2. Nastanek poslanih posnetkov ni časovno in geografsko omejen, naj le simbolno ustreza dani temi. Število posnetkov je omejeno (do štiri).

3. Na natečaju sprejemamo le fotografije v elektronski obliki. Velikost zapisa naj ne bo manjša od 1200 pik po dolžini in ne večja od 1500 pik.

4. Natečaj je anonimen, zato je treba upoštevati naslednja določila:

Fotografije naj bodo označene s poljubnim geslom in zaporedno številko. Priložite seznam poslanih posnetkov in navedite morebitne druge podrobnosti ter vrsto fotoaparata, s katerim ste naredili posnetek. Dodajte še svoje podatke: ime in priimek avtorja, njegov naslov in telefon. Za anonimnost jamči uredništvo.

5. Vsa prispela dela bo pregledala žirija.

6. Pri ocenjevanju bo žirija upoštevala tehnično dovršenost in izpovednost del ter estetska merila.

7. Vse odločitve žirije so dokončne in nepreklicne. Rezultate natečaja bomo objavili v Nedelu po koncu razpisa, najkasneje 20. decembra 2009.

8. Nagrajena in izbrana dela bodo objavljena v časopisu in na spletni strani.
Nagrade podarja Nikon:
1. nagrada: Nikon D3000 18-55VR
2. nagrada: Nikon Coolpix S640
3. nagrada: Nikon Coolpix S570

9. Avtorji za predložena dela zadržite avtorske pravice, organizator pa ima pravico do objave v promocijske namene natečaja.

10. Svoja dela pošljite najpozneje do ponedeljka, 30. novembra 2009, na elektronski naslov fotonatecaj@delo.si. Potrdila o sodelovanju izdajamo na prošnjo avtorja.

 

Dodatne informacije na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po telefonu 01/4737 835.

 

Razpisne pogoje in druge podrobnosti si lahko natančneje preberete na spletni strani www.nedelo.si, kjer so na ogled tudi fotografije zadnjih dveh fotonatečajev z naslovom Gremo v hrib in Hiter kot blisk.