Bo Lugner zaradi Ruby ostal brez lože?

Ruby Rubacuori po italijanskem premieru Berlusconiju spravlja v težave že drugega moškega. Organizatorji opernega plesa so nad izbiro spremljevalke podjetnika Lugnerja ogorčeni. Dunajski operni ples je mišljen kot elitni dogodek za več sto mladih plesalk in plesalcev iz uglednih družin. Iz te množice ponavadi Lugner ter njegove gostje izstopajo kot marsovci.

Objavljeno
25. februar 2011 09.30
Barbara Kramžar, Dunaj
Barbara Kramžar, Dunaj
Dunaj – Znani avstrijski podjetnik Richard Lugner, ki je v svojo ložo na znamenitem dunajskem opernem plesu pripeljal že vse vsemogoče lepotice od Gine Lollobrigide, Joan Collins, Pamele Anderson (skupaj s Kidom Rockom) do Paris Hilton in Dite von Tesse, je že dolgo trn v peti dunajske in avstrijske družbene smetane, zdaj pa je s povabilom Berlusconijevi mladoletni prijateljici Ruby presegel celo samega sebe.

Organizatorka opernega plesa Desiree Treichl-Stürgkh, soproga predsednika uprave ene največjih avstrijskih bank, mu sicer letos ne more prepovedati prihoda na najelitnejši dunajski ples, za prihodnje leto pa pravi, da je že veliko zanimanja. To morda pomeni, da bo eden najškandaloznejših avstrijskih javnih osebnosti morda ostal brez svojega najelitnejšega odra za svoje družabne ekscese.

Ruby Rubacuori po italijanskem premieru Silviu Berlusconiju spravlja v težave že drugega moškega, se norčujejo avstrijski komentatorji, a bo Richard Lugner najprej zagotovo užival v še enem škandalu, ki ga je povzročil sam. Za pozornost javnosti se skoraj osemdesetletni podjetnik po ločitvi od soproge Miške že zdaj obdaja z avstrijskimi različicami škandaloznih mladenk od Srnice do sedanje Mucke, ki so ji, kar sama sicer zavrača, očitali zaposlitev v dvomljivem lokalu, ne zavrača pa niti snemanja svojega lastnega resničnostnega šova.

Dviganja nosu dunajske smetane je tako že navajen. »Čudovita ženska je!« hvali Berlusconijevo Ruby, ki ga morda ne bo tako prevarala, kot ga je lani problematična ameriška igralka Lindsay Lohan, ki je menda pobrala denar in dala košarico. Na srečo je na njeno mesto rad prihitel Dieter Bohlen. »Lepo se bo vedla!« obljublja. »To je največja nerodnost, kar si jih je kdaj privoščil Lugner,« nasprotuje organizatorka opernega plesa, ki sicer pravi, da nima nič proti dekletu, po njenem mnenju je tudi ona le žrtev, ki poskuša povleči najboljše iz svoje tragične usode, Lugner pa bi moral vedeti, kaj počne.

Dunajski operni ples je mišljen kot elitni dogodek za več sto mladih plesalk in plesalcev iz uglednih družin, ki privabi tudi do dvanajst tisoč ljudi. Iz te množice ponavadi Lugner ter njegove gostje in gosti izstopajo kot marsovci, podjetnika pa zdaj bolj skrbi, ali bo njegovo nakupovalno središče ob Gürtlu preneslo naval ljudi, ki bodo od razvpite Ruby želeli avtogram, to je namreč navada, ko na Dunaj privede svoje škandalozne ali le znane goste. Nekateri se sicer sprašujejo, kdo bo želel podpis dekleta, ki je znana le po svojem razmerju z italijanskim premierom, dovolj starim, da bi lahko bil njen stari oče, a se Lugner ne pusti motiti: »Čudovita ženska je in tudi ni bila nobena prostitutka, ampak je bila le v »escort service«, jo hvali. »Če to počnejo moški, je v redu, čez ženske pa udrihajo. To je dvoličnost!«