Bodo Benetke zaprli za izletnike?

Beneške oblasti pozivajo k „odločnim ukrepom", s katerimi bi preprečili, da bi mesto, znano po številnih kanalih, mostovih, ozkih uličicah in renesančnih trgih, uničile trume obiskovalcev, ki se vanj zgrinjajo vsak dan.

Objavljeno
01. september 2009 16.47
Ma. J.
Ma. J.
Benetke - Beneške oblasti pozivajo k „odločnim ukrepom", s katerimi bi preprečili, da bi mesto, znano po številnih kanalih, mostovih, ozkih uličicah in renesančnih trgih, uničile trume obiskovalcev, ki se vanj zgrinjajo vsak dan.

Enrico Mingardi, ki je zadolžen za javni promet, je predlagal, da bi se morali obiskovalci Benetk svoj prihod predčasno prijaviti, po nekem drugem predlogu pa bi morali imeti obiskovalci, ki bi želeli vstopiti v mesto, rezervacijo hotelske sobe.

Obstaja prag, preko katerega ne moremo," je dejal Mingardi in dodal, da Benečani ne morejo večno prenašati neprijetnosti masovnega turizma. Minigardi ni povedal, kako bi uvedli sistem predčasno prijave na obisk, niti ni pojasnil, ali bi turistom brez hotelske rezervacije, napovedanega obiska muzeja ali izleta z ladjo preprečili vstop v mesto.

Predstavnik mestnega sveta pa je povedal, da o omejitvi števila turistov razmišljajo že zadnjih 20 ali 30 let, obenem pa dodal, da gre za kontroverzno idejo, ki ne sovpada z demokratičnim načelom, da lahko v Benetke pride kdor koli.