Črna gazela bo kazen odslužila s čiščenjem

Britanska manekenka Naomi Campbell, znana po svojih izbruhih jeze, bo morala kazen, ki jo je dobila zaradi fizičnega obračuna z nekdanjo gospodinjsko pomočnico, odslužiti s petdnevnim javnim čiščenjem.

Objavljeno
07. marec 2007 17.54
Washington - Britanska manekenka Naomi Campbell, znana po svojih izbruhih jeze, bo morala kazen, ki jo je dobila zaradi fizičnega obračuna z nekdanjo gospodinjsko pomočnico, odslužiti s petdnevnim javnim čiščenjem. Kot je pisal ameriški časnik New York Post, naj bi Campbellova svojo kazen v čistilni službi New Yorka odslužila od 19. do 24. marca, da bi se izognila medijem, pa naj bi delo opravljala znotraj stavb.

Campbellova je januarja na sodišču priznala, da se je zaradi para kavbojk, ki jih ni našla, sprla z gospodinjsko pomočnico Ano Scolavino, in ji nato v glavo vrgla mobilni telefon. Pri tem je temperamentna Britanka sicer poudarila, da je ni nameravala zadeti. Scolavinojeva je morala zaradi poškodb pomoč iskati celo v bolnišnici.

Najprej se mora naučiti obvladovanja jeze

V izvensodni poravnavi je sodnik Campbellovo obsodil na pet dni družbeno koristnega dela, bilo pa ji je tudi naloženo, da mora opraviti dvodnevni tečaj za obvladovanje jeze in izplačati več kot 350 dolarjev za zdravstvene stroške Ane Scolavino.

Temnopolta manekenka se je zaradi neobvladljivih izbruhov jeze morala že večkrat zagovarjati pred sodiščem. V Kanadi je leta 2000 priznala, da je svojo asistentko s telefonom udarila v glavo, svoje jeze pa ni uspela kontrolirati niti po zdravljenju v posebni kliniki, saj je tri leta kasneje s telefonom napadla drugo asistentko.

Campbellova pa ne bo prva zvezda, ki jo je doletela takšna poniževalna kazen. Britanski pevec Boy George je namreč lansko poletje opravljal delo cestnega pometača, pri tem pa je bil tarča številnih novinarjev in radovednežev.