Dan neumnih vprašanj

V Veliki Britaniji so 28. september razglasili za Dan neumnih vprašanj, s čimer naj bi učence spodbudili, naj učitelje vprašajo kar koli jim pade na pamet, tudi takšne bizarnosti, ki si jih drugače zaradi bojazni pred zasmehovanjem ne bi upali vprašati.

Objavljeno
28. september 2009 16.59
Ba.P.
Ba.P.
London - Tradicija izhaja iz Združenih držav, kjer so Dan neumnih vprašanj uvedli v 80-ih letih prejšnjega stoletja, zdaj pa bodo priložnost spraševati učitelje "neumna" vprašanja, dobili še v Veliki Britaniji. Ob tej priložnosti smo pobrskali po spletu in poiskali nekaj bolj nenavadnih vprašanj in odgovorov nanje.

V: Kaj je nasprotno od kamele?
O: Nasprotno od kamele je posoda za milo, saj ima luknje namesto izboklin, najdemo pa jo večinoma v vlažnem okolju.

V: Kako dolgo bi pekli odraslega indijskega slona?
O: Odrasel indijski slon tehta v povprečju 5000 kilogramov, pekli pa bi ga okoli 2916 ur in 40 minut (če štejemo, da potrebujemo 35 minut za to, da spečemo kilogram mesa).

V: Šteto v čokoladicah Mars, koliko višji od Toma Cruisea je Jeremy Clarkson?
O: Čokoladica Mars je dolga okoli 10 centimetrov, Jeremy Clarkson, ki je visok 2 metra, bi torej meril v višino 20 čokoladic, Tom Cruise, ki je visok 174 centimetrov, pa bi meril 17, 4 čokoladice. Razlika med njima je torej 2, 6 čokoladice.

V: Kako dolgo bi potreboval polž, da bi prilezel okoli sveta?
O: 34. 519 dni pri hitrosti 1 km/h, kar je povprečna hitrost vrtnega polža.

V: Želim napisati scenarij za film, ki bi v blagajno prinesel milijone. O čem naj pišem?
O: Upoštevajoč vsebine filmov, ki so do zdaj prinesli največ dobička, naj bo tvoj film o mladem čarovniku in robotu, ki iščeta prstan na potapljajoči se gusarski ladji. Veliko sreče.

V: Koliko plinov izpusti povprečen človek v svojem življenju?
O: Odrasel človek izpusti pline povprečno 14-krat na dan, vsakič pa izpusti okoli 538 mililitrov plina, kar v celem življenju znese okoli 14. 727 litrov plina.